En Sıcak Konular

Uyuşturucu mafyasında gelin hesaplaşması

20 Mart 2008 09:20 tsi
Hapishanedeki uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın gelini Zahide Sekman, 2 milyon YTL ile kaçınca, kardeşi Mesut Kandemir işkence ile öldürüldü. Urfi Çetinkaya’nın eşi Hediye Sekman Çetinkaya, kayınbira-deri Şahin Sekman ve dört adamı hakkında

ANKARA Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün, Mesut Kandemir’in 2003’te öldürülmesiyle ilgili soruşturmasını tamamladı. Savcı Düzgün, Şubat 2008’de düzenlediği iddianamesinde, Kandemir cinayeti ile ilgili gelişmeleri şöyle aktardı:

GELİN PARAYLA KAÇTI

Urfi Çetinkaya’nın kayınbiraderi olan Şahin Sekman, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan girdiği cezaevinden 2002 yılında çıktı. Urfi Çetinkaya ile birlikte cezaevine giren Şahin Sekman’ın eşi Zahide Sekman, 29 Nisan 2003 tarihinde evde bulunan 2 milyon YTL ile kayıplara karıştı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Zahide Sekman’ın Malatya’da yaşayan babası Adıgüzel Kandemir, Urfi Çetinkaya’nın eşi Hediye Sekman Çetinkaya tarafından İstanbul’a çağrıldı. Hediye Çetinkaya, Kandemir’i "Bu para Urfi Çetinkaya’nın parasıdır. Eğer parayı getirmezsen çocuklarını öldürtürüm. Biz işlerimizi kendimiz çözeriz" diyerek tehdit etti.

KARDEŞİNE ULAŞTILAR

Zahide Sekman’ın ortaya çıkmaması üzerine Ankara-Eryaman’da ikamet eden 31 yaşındaki erkek kardeşi Mesut Kandemir’e ulaşan zanlılar, "2 milyon YTL para ile kaçan Zahide’nin nerede olduğunu" sordular. Zanlılar 25 Mayıs 2003’te Kandemir’in Eryaman semtindeki evine giderek kendilerini polis olarak tanıttılar. Mesut Kandemir’e polis kimliklerini gösterip güven kazandılar. Sonra içeriye girip silahlarını çıkartarak maktül Mesut’un giyinmesine bile izin vermeden üzerindeki şort ile bir otomobile bindirip kaçırdılar.

Mesut Kandemir’in kaçırılmasının ardından eşi Fatma Kandemir polise giderek şikáyette bulundu. Evinden zorla kaçırılan Kandemir’in cesedi 3 Haziran 2003 tarihinde İstanbul yolu 103. kilometrede bulundu.

CESEDİ BULUNDU

Otopsi raporuna göre Kandemir’e işkence yapıldığı anlaşıldı. Fatma Kandemir, gözaltına alınan Cemil Cömert, Aziz Kılıç ve Mahmut Atalay’ı teşhis etti. Şahin Sekman, Hediye Sekman Çetinkaya ve Kadriye Sekman’ın azmettirmeleri sonucu, zanlılar Cemil Cömert, Aziz Kılıçlı ve Mahmut Atalay’ın yargılasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Hürriyet



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs