En Sıcak Konular

Peygamber sevgisi camilere sığmadı

20 Mart 2008 09:06 tsi
Adanalılar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum günü olan Mevlit Kandili'nde Merkez Sabancı Camii'ni doldurdu.

          
 Yatsı namazı öncesinde cami avlusunda Türk Kızılayı Adana şubesi tarafından cemaate 4 bin adet halka tatlı dağıtıldı. Kadınlı erkekli camileri dolduran Adanalılar, birlik ve beraberlik için dua etti. Sabancı Cimii'ndeki Mevlit Kandili programında cemaate, Peygamber ahlakı ve sevgisi anlatıldı. Kandil vaazını veren Adana Müftüsü Mehmet Barış, ailelerden çocuklarına mutlaka Kainatın Efendisi Hz Peygamberi (SAV) anlatmalarını ve onları camiye getirmelerini istedi.

İslam dininin inanç ve ahlâkı birbirine bağladığını ve en güzel ahlak sahibi olarak da Peygamberi (SAV) tanıttığını aktaran Müftü Barış vaazında şu ifadelere yer verdi:

"İslâm Peygamberi de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade eder. Hz. Peygamber'in (sav) hayatında davetini en çok kolaylaştıran şey kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler de Hz. Peygamber'in (sav) üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının mihveri, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Zaten ilâhi dinlerin öncelikli gayesi de insanlara güzel ahlakı kazandırmak, bu yolla kâmil insanı ve birbirini sayan ve seven, birbirinin derdine koşan, güzellikte yarışan mükemmel toplumu oluşturmaktır. O, çocuklara şefkat ve merhamet gösterirdi.

Müftünün vaazının ardından Mevlid-i Şerif okundu ve Hz. Peygamberi anlatan ilahiler seslendirildi.

Mevlit Kandili'ni Sabancı Camii'ne değerlendiren ve esnaflık yapan Selim Ayhan, ailesinin yanında Türkiye'nin refahı ve huzuru için dua ettiğini belirterek, "Çok büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyorum. Allah'tan dileğim, bu gecenin İslam alemini hayırlar getirmesi" diye konuştu.

Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü vesilesi ile camiye çocuğu ile birlikte geldiğini söyleyen memur emeklisi Mustafa Çağlayan, sevdikleri için dua ettiğini söyledi.



Bu haber 276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs