iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Baykal, Devlet Bahçeli'yi tehdit etti!

20 Mart 2008 08:34 tsi
Baykal, Devlet Bahçeli'yi tehdit etti! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği parti kapatmaları zorlaştıracak düzenlemeye verdiği desteği çekmesini istedi. iyibilgi zoom

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği parti kapatmaları zorlaştıracak Anayasal düzenleme yapılmasına karşı çıktı ve bir düzenleme yapılması durumunda konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi. Dava süreci işlerken yasa ve Anayasa değişiklikleri ile davayı düşürme ve etkisizleştirme girişimlerine karşı olduklarının altını çizen Baykal, “Bu girişimleri engellemek için demokratik bütün mücadele yöntemlerini kullanacağız. Gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal’ın başkanlığında Parti genel merkezinde yapıldı. Edinilen bilgilere göre toplantıda kurultay çalışmaları ve güncel gelişmeler değerlendirildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal toplantıda, AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partilerin kapatılmasından üzüntü duyduklarını ifade eden Baykal, “Geçmişte bizim de partimiz kapatılmıştı. Pek çok arkadaşımızla birlikte bize de siyaset yasağı gelmişti” dedi.

Türkiye’deki temel sorunun Anayasa’da öngörülen laiklik düzenlemesi ile bazı parti ve siyasetçilerin davranışlarının çelişmesi olduğunu ifade eden Baykal, şunları söyledi:

“Bizi diğer ülkelerden ayıran Anayasal laiklik düzenlemesidir. Bu düzenlemeye partiler, siyasetçiler sahip çıkmayınca hukuk devreye girmek zorunda kalıyor. Geçmişte de böyle olmuştu, bugün de yaşadığımız olayın temelinde Anayasal laiklik ilkesini ortadan kaldırma girişimleri yatıyor.

BAŞSAVCI YETKİSİNİ KULLANIYOR

Cumhuriyet Başsavcısı yasaların kendisine verdiği görevi yaparak bir iddianame hazırlayınca müthiş bir yıldırma ve yıpratma kampanyası başlatıldı. Bu son derece haksız bir kampanyadır. Savcı pek çok hukukçunun da belirttiği gibi hukuka uygun dengeli bir iddianame hazırlamıştır. Bu yıldırma kampanyalarına karşı Başsavcı’nın vakur duruşu ve Yargıtay Başkanlığı’nın açıklaması memnuniyet verici olmuştur.”

ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİDERİZ

Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği parti kapatmaları zorlaştıracak Anayasal düzenleme yapılması önerisine de sert çıktı. Baykal yaptığı değerlendirmede, “yıldırma” kampanyalarından bir sonuç alamayanların bu kez bir Anayasal düzenleme yaparak davayı düşürme arayışına girdiklerini söyledi. Baykal şunları ifade etti:

“CHP olarak biz dava süreci işlerken yasa ve Anayasa değişiklikleri ile davayı düşürme, etkisizleştirme girişimlerine kesinlikle karşıyız. Bu girişimleri engellemek için demokratik bütün mücadele yöntemlerini kullanacağız. Çünkü bu düzenleme usul dışı olur, hukuk dışı olur ve hukukun özünü zedeler. O nedenle güç kullanarak yargının işleyişini durdurmak Türkiye’ye büyük zarar verir. Gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne başvururuz.”

YARGIÇLARI YIPRATMA KAMPANYALARINDAN UZAK DURULMALI

Deniz Baykal, iktidar başta olmak üzere herkese düşen görevin “yargıçların, sükunetle çalışacakları ortamı” sağlamak olduğunu belirterek, “Yargıçları yıpratma kampanyalarından uzak durulmalı. Karşı karşıya olduğumuz süreç bir hukuki süreçtir. Bu süreci kullanarak siyaset yapmak hukukla ve demokrasi ile bağdaşmaz. Güç kullanılarak bir yere varmak mümkün değildir. Açılan davanın sonucunu hepimizin sükunetle izlemesi ve saygıyla karşılaması gerekir” diye konuştu.

KURULTAY NİSAN SONU

CHP MYK’da 32’nci Olağan Büyük Kurultay çalışmaları de ele alındı. MYK, 21 Mart Cuma günü toplanacak olan Parti Meclisi’ne kurultayın, 26 27 Nisan 2008 tarihlerinde Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılması için öneri götürme kararı aldı.

İki gün sürecek olan kurultayda ilk gün gündemdeki konular görüşülecek ve genel başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. İkinci gün ise ve 80 kişilik Parti Meclisi ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu seçimi yapılacak.

Kurultaya bin 2 61 delegenin, bin 213’ü katılacak. Gaziantep Uşak, Eskişehir ve Çanakkale zamanında kongrelerini yapamadığı için kurultaya delege gönderemeyecek.

YARGITAY EMNİYET’TEN GÜVENLİĞİN ARTIRILMASINI İSTEDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP hakkında kapatma talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne dava açması kamuoyu gündemine bomba gibi düştü. Kapatma davası sonrası kimliği belirsiz pek çok kişinin Yargıtay’a internet, telefon ve mektup yoluyla çok sayıda tehdit mesajı yollaması ek güvenlik önlemleri alınmasını gündeme getirdi.

Yargıtay Genel Sekreterliği de, bu kapsamda Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul, ANKA’ya yaptığı açıklamada ek güvenlik önlemi talebinde bulunduklarını doğrulayarak, “Her türlü riski düşünerek her türlü emniyet tedbirini almak için talepte bulunduk. İlgili yerlere ilave güvenlik talebinde bulunarak güvenlik zafiyetinin oluşmasını engellemeye çalışacağız” dedi.

Tuğrul, kapatma davası sonrası kendilerine gönderilen çok sayıda tehdit içerikli e-mailleri de ilgili yerlere ileterek gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiklerini söyledi.

haber7



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,884 µs