En Sıcak Konular

BBC Belgeseli ‘Savaşçılar’ başlıyor

19 Mart 2008 18:35 tsi
BBC’den tarihin büyük komutanları hakkında film gibi bir belgesel. Atilla’dan Napolyon’a savaş dehaları NTV ekranında canlanıyor...

Unutulmayacak isimler, asla ölmeyecek kahramanlar 26 Mart Çarşamba günü 20.30’dan itibaren “Savaşçılar” (Warriors) belgeseliyle, 6 hafta boyunca NTV’de ekrana gelecek. 
Haberin devamı 

“Warriors” (Savaşçılar) tarihin en büyük savaşçılarının hayatlarındaki anahtar anları ve olayları inceleyen ihtişamlı bir belgesel; epik bir dram. Hiçbir masraftan çekinilmeden gerçekleştirilen ve aksiyon sahneleriyle dikkat çeken yapım, saf iradenin, dehanın, cesaretin ve zaman zamansa açgözlülüğün verdiği hırsla yaşadıkları dünyayı yeniden şekillendiren altı olağanüstü adamın hayatını konu alıyor.

Bunlar kudretli ve adeta mıknatıs çekiciliğindeki kişilikleriyle dünya toplumlarının ortak bilincinde yer edinen, ister Tanrı ister altın olsun, isterse de güç, şeref, zafer veya fevkalade bir ideal olsun, inandıkları uğruna ölümü dahi göze almış sıradışı karakterler.

Çekimleri Meksika’nın dağlarından Japonya’daki tapınaklara, Malta Adası’ndan Fas’a dünyanın en egzotik bölgelerinde gerçekleştirilen bu sürükleyici yapımda savaş sahneleri tekrar canlandırılarak bu adamları diğer ölümlü askerlerden farklı kılan şeylerin neler olduğu ortaya konuyor.

Koskoca Roma İmparatorluğu’nu önünde diz çöktürten gladyatör Spartaküs’ten cüretkar ve küstah askeri deha Napolyon’a kadar bu olağanüstü adamların daha önce kimsenin cesaret dahi edemediği şeyleri başarmalarını sağlayan itici güçlerin, karakterlerindeki kuvvetli yönlerin ve hatta zayıflıkların neler olduğunu inceleniyor.

 Ciddi bilimsel araştırmalarla konularında dünyaca ünlü uzmanların takibinde yazılmış olan ve normalde tarih konulu programlardan zevk almayan izleyicileri bile ekrana bağımlı kılacak bu olağanüstü belgeselde Spartaküs ve Napolyon’un yanısıra, Hernan Cortez, Hun İmparatoru Attila, Japonya’nın en ünlü samurayı Tokugawa Ieyasu ve Aslanyürekli Richard’ın hayatları gözler önüne seriliyor.

KİM NE DEDİ?
James Walton, Daily Telegraph
“Hornblower’ın son bölümünden beri hiçbir televizyon programı demode savaş sahnelerini bu kadar dürüstçe ve açık yüreklilikle ekrana taşımamıştı. Eğer belgeselin diğer tüm bölümleri de ilginç tarihi bilgilerle çoşturucu ve hatta çılgınca eğlenceyi aynı başarıyla harmanlayabilmişse, ekranlarda tam bir televizyon şöleni var demektir.”

Keith Watson, London Metro
“... çarpıcı bir oyuncu kadrosu, muhteşem çekim bölgeleri ve bilimsel verilerle akıllıca yazılmış bir senaryo....Tom Burke çok inandırıcı bir Napolyon olmuş ve onun entrikacı ve isyankar ruhlu Rus Sovyet bürokrasisi üyesi Freron’u canlandıran Rob Brydon’la karşılıklı sahneleri dramatik olmasının yanısıra tarihi açıdan da son derece gerçekçi. Bunlara, tüyleri diken diken eden tarihi açıdan kritik anlarda aralarında geçen, anlamları her yöne çekilebilecek tuhaf ve açık saçık diyaloglarda dahil... Bittikten sonra tadı damağımda kaldı.”

David Chater, The Times
“Çok önemli tarihi dramaları televizyon ekranlarına taşımak gerçekten zor iş. Bu tarz yapımlar ya genelde tarihi akışı kaybetmemek için çok fazla anlatım ve yorumla yüklü olurlar ya da kısıtlı bütçe sebebiyle ordu niyetine iyi giyimli askeri üniformalar içinde bir avuç figüran kullanırlar. Ancak bu yapım bu iki tuzağa da düşmemiş. Çekimlerin yapıldığı Malta Adası’nda kendisine sunulan tüm olanakları en iyi şekilde kullanan yazar ve yönetmen Nick Murphy elindeki güçlü oyuncu kadrosuyla harikalar yaratmış. Üstelik tarihi açıdan “Hornblower”dan çok daha doğru ve yarattığı atmosfer açısından çok daha etkileyici.”

 
 Mike Bradley, Observer
“Dünyanın otantik bölgelerinde çekilmiş muhteşem savaş sahneleriyle dolu şık bir belgesel dram”.

Critics’ Choice, Daily Mail
“Yıldız oyuncu kadrosu ve bol aksiyonla yüklü çok şık bir yapım”

Gerard Gilbert, Independent
“...çok etkilyici...”

Sam Wollaston, Guardian
“Tom Burke, delilik sınırına yaklaşan, korkusuz, çılgın bakışlı ve aynı zamanda da son derece çekici ; mükemmel bir Napolyon portresi çizmiş. Ancak şovun gerçek yıldızı Louis-Marie Stanislas Freron isimli yaltakçı ve ikiyüzlü resmi yetkiliyi oynayan Rob Brydon. Brydon’ın Freron için çizdiği portre kılıksız, kötücül ve ürpertici; adeta estiği yerlere kötülük ve yıkım getiren sessiz buz gibi bir rüzgar...”




Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs