En Sıcak Konular

'Oflu İsmail' hakkında müebbet hapis istemi

19 Mart 2008 18:32 tsi
İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik ''Çetele'' adlı operasyona ilişkin hazırlanan iddianamede, kamuoyunda ''Oflu İsmail'' olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 50 sanıktan 4'ü hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianamede, 20'si tutuklu, 2'si hakkında yakalama emri bulunan toplam 50 sanığın çeşitli suçlamalara ilişkin cezalandırılması öngörüldü.

İddianamede, Serdar, Ata, Başar ve Şükrü Hacısüleymanoğlu'nun "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bu sanıklardan Ata Hacısüleymanoğlu'nun ayrıca, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "13 kez yağma", "3 kez yağmaya teşebbüs etmek", "hürriyetten yoksun bırakmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "tehdit" suçlarından 162 ile 259 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, benzer suçlamalara ilişkin Serdar, Başar ve Şükrü Hacısüleymanoğlu hakkında da 160 ile 255'er yıl arasında hapis cezası öngörüldü.

İddianamede, "Oflu İsmail" olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun, "suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte üye olmak" ve "vahim nitelikli silah bulundurmak" suçlarından 6.5 ile 12.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Avukat Mahmut Nedim Dağdelen'in de "suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte üye olmak", "yağma" ve "yargı görevini yapanı etkilemek" suçlarından 13 ile 23 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer 44 sanığın da 1.5 ile 217 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep edildi.



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs