En Sıcak Konular

Balbay: Dava uyarısını dikkate almadılar

19 Mart 2008 18:32 tsi
AK Parti’ye açılan kapatma davasının tartışıldığı Neden programına katılan gazeteci Mustafa Balbay, türban girişiminin ardından dava açılacağı konusunda önceden uyarılan Gül ve Erdoğan’ın tepkisinin “Cesaret edemezler” şeklinde old

Can Dündar’ın sunduğu Neden programında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın AK Parti’ye yönelik açtığı kapatma davası ele alındı. Programa katılan Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, partilerin “odak olma hali” konusunda farklı görüşler savundu. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ise türban konusundaki düzenleme, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den onay alırsa, AK Parti hakkında kapatma davası açılacağı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj iletildiğini öne sürdü.

  Programda, yüksek yargıda başkanlık yapmış olan iki isim olan Eski Yargıtay Başsavcısı Prof. Dr. Sami Selçuk ve Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, iddianamede yer alan “odak olma” ifadesi konusunda görüş ayrılığına düştü.

Eski Yargıtay Başsavcısı Selçuk, “Laiklik karşıtı hareketlerin odağı olmak ne demektir? Odağı olmak, bunu tanımlamak hukuk açısından olanaksız. Hukukta eğer yasak getireceksiniz, köşeli tanımlar kullanmalısınız. Bu terim yuvarlak bir terim” dedi.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Özden ise, Sami Selçuk’la aynı görüşte olmadığını vurgulayarak, “Sami Bey dedi ki, odak durumuna getirmek yuvarlak bir deyimdir. Halbuki açarsanız anayasanın maddesini odak olma ayrı ayrı sayılmıştır” diye konuştu.

BALBAY: UYARILARI DİKKATE ALMADILAR
Öte yandan, programa Ankara’dan katılan gazeteci Mustafa Balbay’ ise ortaya ilginç bir iddia attı.

Gazeteci Balbay, şunları söyledi: “Türbanla ilgili Anayasa değişikliği Meclis’ten geçtikten sonra cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın dava açacağını Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’e söylediler. Her ikisi de şu kanıya vardı; cesaret edemezler, dava açamazlar.”

CİNDORUK’TAN TAVSİYELER
Eski Meclis Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk ise kapatma davasına ilişkin AK Parti’ye çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Cindoruk, “Anayasa Mahkemesi’nin sayın üyelerinin önüne savunmanızla geleceksiniz ve hukuksal savunma yapacaksınız. Siyasal savunma yapacaksınız, partinizi temize çıkaracaksınız. Bu çok önemli bir fırsattır” dedi.

 



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,958 µs