'derin hamle'yi başlattı | " /> 'derin hamle'yi başlattı | "/>

En Sıcak Konular

Derin yapı 'derin hamle'yi başlattı

19 Mart 2008 17:44 tsi
Derin yapı 'derin hamle'yi başlattı Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı dava, ülkeye yüz yıldır hükmeden 'gayrı milli kripto yapı'nın son hamlesinin başlangıç düdüğüdür. Bu düdüğün devamında ne olacak? Şunlar olacak...

Yusuf Gezgin / Aktifhaber

İşte Cumhuriyet Başsavcısının açtığı dava, ülkeye 100 yıldır hükmeden gayrı milli kripto yapının son hamlesinin başlangıç düdüğüdür. Bu bir starttır, millete savaş ilanıdır.  Hedef asla sadece AKP hükümeti değildir. Bundan sonra, gayrı milli, antidemokratik, seçkinci yapı; silahlı-silahsız, derin-sığ, medyatik- politik bütün kartlarını devreye sokacaktır. Gelinen nokta aristokratik beyaz azınlık açısından var olma-yok olma meselesidir.

Önümüzdeki günlerde, kapatma davasıyla yükseltilen tansiyonun arkasından ülkeyi gerecek, karıştıracak olaylar silsilesine şahit olabiliriz. İnsanları hop oturtup hop kaldıracak cinayetler, provokasyonlar, gösteriler vs. görebiliriz. Yargının içindeki hukuk tanımaz bir gurubun millete karşı açtığı savaşa, diğer demokrasi özürlü bürokratik kurumlardan, kesimlerden destekler gelebilir. Güdümlü kitleler yeniden sahne alabilir. Bir kısım medya felaket tellallığına soyunarak, insanları galeyana getirebilir.

Dava açmayla başlayan süreç, cinayetlerle, bombalamalarla, üniversitelerde yaşanacak kargaşayla, sahne alacak irticacı terör örgütleriyle içinden çıkılmaz hale getirilebilir. Laik kimliğe sahip bazı aydınların, hatta Başsavcının öldürülmesiyle ülke kilitlenebilir. Sivil otoritenin yetersizliğini sergileyecek, silahlı güçlerin olaylara el koymasına gerekçe oluşturacak bir ortam hazırlanabilir. Ben dava sürecinin ve ülkede yaşanan, yaşanacak pek çok olayın mutlaka önümüzdeki Ağustosla da ilintilendirilmesi taraftarıyım. Komuta kademesinde yapılacak değişiklik ihtimallerini dikkate almadan süreç anlaşılamayacak, olaylar çözülemeyecektir.

AKP'li değilim ve giderekte AKP'den hazzetmez hale geliyorum. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi, AKP'nin her geçen gün kirlendiğini ve misyonunu tamamladığını düşünüyorum. Ama son hareket AKP'nin ötesinde, milli iradeye, Kara Türklere karşı yapılmıştır.

 

Bu durumda bütün Kara Türklerin bütünleşmesine, sükûnetini ve metanetini koruyarak millet iradesine sahip çıkmasına ihtiyaç vardır. Tahriklere ve provakatif yönlendirmelere gelmeden, basiretle hareket edilerek antidemokratik derin yapılar bir defa daha açığa düşürülmelidir. Halkımızın ve kamu görevlilerinin duyarlı, serinkanlı ve sorumlu davranmaları gerekmektedir.

 

Derin cenahların son tangosu da boşa çıkarılabilirse, ülke için güzel günler yakın demektir. Bu çıkışın da boşa çıkarılması durumunda, “habis bir ur” şeklinde beynimize, damarlarımıza yerleşmiş kanserli hücreler bir daha bünyemizde tutunamayacaklardır.

 

Ahmet Altan Taraf'ta çıkan yazısında son çıkışı yapan derin ekibin birkaç hafta içinde ülkeyi karıştıracağından bahsediyor, bu ihtimal mümkün. Ama aynı yazısında operasyonu yapanların Rusya'ya dayanma ihtimalinden bahsediyor. Rusya Türkiye'de operasyonel kabiliyete sahip nadir ülkelerden birisidir. Fakat ben Türkiye'deki derin cenahların hala güçlü bir biçimde batının, özellikle ABD'nin kontrolünde olduğunu düşünüyorum. Derin cenahların anti-batıcı ve anti-ABD'ci söylemlerine, Batının demokrasiye vurgu yapan beyanatlarına rağmen, bu yapı ile batı arasında hala devam eden güçlü bir bağın ve koordinasyonun olduğuna inanıyorum. Önceki ihtilallerde takınılan tavırlar bir tarafa, E-muhtıra sürecinde ABD'nin tutumu söylediklerimi destekler niteliktedir.

 

Batı, Türkiye'nin millet iradesine dayalı, önü açık demokratik bir ülke olmasını asla istemez. Sadece istiyor görünür ve bu görüntü altında ülke üzerindeki tasarruf kabiliyetini artırmaya çalışır. Aksi akla ve mantığa, reel politiğe aykırı. Zira Türkiye'deki mevcut derin sistemi batı kurmuştur. Osmanlı devletini bu yapı marifetiyle yıkmışlardır. Kabına sığmaz Türk milletini kripto ecnebilere dayalı bu sistemle kontrol etmektedirler. Ben ülkemizdeki ulusalcı-derin cenahların ipinin hala, bütünüyle batının elinde olduğunu iddia ediyorum Dün İngilizlerin kurup içimizdeki (kripto) azınlıklara teslim ettiği derin sistem, bu gün ABD-Yahudi güdümündedir. Anti Amerikancı görüntülerine ve söylemlerine rağmen Türkiye'deki, cuntacı-derin bütün yapılar göbeğinden ABD'ye ve İsrail'e bağlıdırlar. Bu nedenle Türkiye'nin demokratik açılımlarından ve güçlenmesinden hoşnut olduklarını sanmıyorum. Batının şirin, demokratik açıklamalarına değil, derin kripto yapı ile el altından nasıl iş tuttuğuna, bağlantılarına bakmak gerekir.

 

Kanaatimce bu sürecin içinde ABD ve Yahudi lobisi var. Eğer böyle ise, yakında CIA ve MOSSAD'ın güdümündeki laikçiler, Kürtçüler, ulusalcılar ve radikal dini guruplar denkleme dâhil olurlar.

 

Zaman, milletçe, sükûnetle, vakarla, aklıselimle; tükenmek üzere olan bu derin yapıların son tangosunu da boşa çıkarma zamanıdır. Hükümete düşen dengeli, onurlu, demokratik bir duruş sergileyerek oy verenlere ihanet etmemesidir. E-muhtıranın hakkından nasıl gelindi ise, yargı muhtırası da pekala bertaraf edilebilir.

 



Bu haber 1,617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs