En Sıcak Konular

Afişler Abdullah Öcalan'ı çağrıştırıyor

19 Mart 2008 13:59 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından bastırılan ve illerdeki billboardlara asılan Nevruz afişleri Van'da da mahkeme kararı ile toplatıldı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın gözlerinin yer aldığı afişler bir yandan toplatılırken bir yandan da DTP'nin 22 Mart Cumartesi gününde kutlamak istediği Nevruz'a izin çıkmadı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Mart günü alınan karar doğrultusunda DTP'nin Nevruz için hazırladığı afişler yasaklanmıştı.

Bu yasakla ilgili mahkeme, bastırılan afişte kum saati şeklinin üst kısmında bulunan kaş ve gözlerin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın olduğuna kanaat getirdi.

 

Mahkeme Diyarbakır Valiliği'ne açık hava toplantısı ve konser düzenlemek yönünde gerçek kişilerden oluşan 7 kişilik düzenleme kurulunun 6 Mart tarihinde imzalayarak getirdiği yazı ekinde sunulan afişin üzerinde terör örgütünün elebaşının göz ve kaşını simgeleyen figürlerin yer almak suretiyle terör örgütünün amacının propagandası anlamına gelecek afişin bastırıldığı kanaatine varılmakla Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28/4, CMK 123 ve 5187 sayılı basın kanunun 25/2 maddeleri gereğince afişin toplatılmasına ve el konulmasına karar vermişti.

Bu karar doğrultusunda Van Emniyet Müdürlüğü ise şehir merkezinde 7 ayrı noktada bulunan billboardlarda asılan afişleri Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda topladı.

Ayrıca DTP'nin Van'da 22 Mart Cumartesi günün kutlamak için yaptığı başvuruyu geri çevirerek 21 Mart Cuma günü yapmasına karar verdi.

DTP'nin Van'daki Nevruz'da çoğunluğu arttırmak ve Diyarbakır'la aynı gün kutlamamak için bu yola başvurmuştu.

Valilik tarafından verilen karar doğrultusunda DTP'nin 21 Mart'ta Nevruz'u kutlaması gerekiyor. Aksi halde cumartesi günü yapılacak herhangi bir kutlama yasal olmayacak.

 


8 sütun




Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,685 µs