En Sıcak Konular

"Hukuksuzluk karşısında susulmaz"

19 Mart 2008 13:30 tsi
Ertuğrul Günay, Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'nın, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden ve anayasal olarak sorumsuz olan Cumhurbaşkanı Gül'ü yargılamaya kalktığını söyledi. Günay'a göre Yalçınkaya, Gül'ü davaya dahil ederek anayasa suçu işliyor.

Gül dahil edilerek anayasal suç işlendi

ABDÜLKADİR SELVİ ANKARA
AK Parti'yi kapatma davasına yönelik sert eleştirileri nedeniyle saldırılara maruz kalan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bu dava karşısında kem küm etsem benim hakkımda bunları yazmazlardı” dedi. Parti kapatmak isteyen anti demokratik zihniyete karşı mücadelesini sürdüreceğini belirten Günay, “Bu anlayışa karşı dik duracağım ve dik duruşumu sürdüreceğim” diye konuştu. Günay'ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

“Ertuğrul Günay önceden laikliğin savunucusuydu şimdi laikliğe karşı odak oluşturma iddiasıyla açılan davada AK Parti'yi savunuyor” eleştirileri var...
Ben yine laikliği ve çağdaş cumhuriyeti savunuyorum. Çağdaş cumhuriyet demek, halkı yok saymak demek mi? Halk çoğunluğuna karşı olmak demek mi? Ben aynı noktadayım, laikliği ve çağdaş demokrasiyi savunmaya devam ediyorum. Milli iradeyi savunmaya devam ediyorum.

DİK DURACAĞIM
Sol geçmişiniz hatırlatılarak bu eleştiriler yapılıyor...
Eğer kem küm etsem, bu saçma sapan iddianameye karşı çıkmasaydım bu eleştirileri yapamazlardı. Fakat ben kem küm etmedim ve etmeyeceğim. Bu saçma sapan iddianameye ve parti kapatmak isteyen zihniyete karşı çıkmaya devam edeceğim. Bu anlayışa karşı dik duracağım, dik duruşumu sürdüreceğim.


Eleştirilerden rahatsız mısınız?
Onlar da beni bundan dolayı eleştireceklerse eleştirsinler. İnandığım şekilde yüreklice konuşacağım. Benim çizgimde bir kırıklık yok. Benim adım Ertuğrul Günay.

SIZMA OLDUĞU AÇIK
Türkiye'nin iyiliğini istemeyen kişilerin önemli yerlere sızdığı şeklindeki sözleriniz eleştiri konusu oldu. Kimi kastediyorsunuz?
Sözlerim son derece açıktır. Türkiye iyiye gidiyor. Türkiye tek haneli enflasyonu ve yüksek kalkınma hızını yakaladı. Türkiye'de bir istikrar ortamı oluştu. Hem siyasi hem ekonomik istikrar ortamı sağlandı. Türkiye'nin böylesine önemli bir fırsatı yakaladığı aşamada bu davanın açılması bir yerlere sızıldığını gösteriyor.

BU İDDİANAME SAÇMA SAPAN
Konuşmamız sırasında dikkatimi çekti. İddianameye sürekli olarak saçma sapan di-yorsunuz, neden?
Gazete kupürleri toplanarak iddianame hazırlanmaz. Bir siyasi örgütün suç odağı oluşturmakla itham edilebilmesi için ciddi delillere ihtiyaç vardır. Suç odağı oluşturmakla suçlanabilmek ancak ciddi soruşturmalara, mahkeme kararlarına ve hukuki delillere bakar. Hukuki olarak çok büyük bir eksiklik söz konusu. Gazete kupürleriyle bir parti laikliğe karşı eylemlerin odağı olmakla suçlanamaz. Gazete haberlerinden iddianame hazırlandığı için ben bu iddianameye saçma sapan diyorum.


Şahsınıza yönelik eleştirilerden sonra susacak mısınız?
Neden susacakmışım? Haksızlık ve hukuksuzluk karşısında susmak insanlığa sığar mı, inançlarımıza sığar mı? Şimdiye kadar haksızlıklar karşısında susmadım, bundan sonra da susmayacağım.


Çetelerle mücadele engelleniyor


Ergenekon'a yönelik operasyondan sonra bu davanın açıldığına dikkat çektiniz, buna neden gerek duydunuz?
Ergenekon başta olmak üzere bir takım çetelerin ortaya çıkarıldığı bir dönemde biz böylesine saçma sapan bir iddianame ile çok farklı tartışmaların içine sürüklendik. Türkiye ne zaman çetelerle mücadeleyi bir noktaya getirse, hemen bu tür şeylerle mücadelenin önü kesiliyor. Tartışma başka noktalara gidiyor. Bu ilk kez olmuyor. Geçmişte de bunun örnekleri yaşanmıştı. Çetelerle mücadele edildiği zaman bir şey çıkıyor ve o konu gölgede kalıyor. Biz de çetelerle kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Son örneği Ergenekon. Tam bu aşamada kapatma davası açılarak başka tartışmaların içine sürüklenmiş olduk.


Ferhat Sarıkaya bedel ödedi

Büyük üzüntü duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa'ya göre dokunulmazdır hatta ondan da öte sorumsuzdur. Cumhurbaşkanı hakkında ancak vatana ihanetten dava açılabilir. Onun da şekli bellidir. Anayasa'da tarif edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan daha alt görevde olan Genelkurmay Başkanı'nın ismini Şemdinli iddianamesinde geçirdiği için Van Savcısı Ferhat Sarıkaya çok ağır bedel ödedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddianameye Cumhurbaşkanı'nı dahil ederek anayasal suç işlemiştir. Ortada bir anayasal suç vardır. Anayasal olarak sorumsuz olan Cumhurbaşkanı'na böyle davranılmamalıydı. Türkiye Cumhuriyeti'ni Cumhurbaşkanı temsil eder. Bu iddianame açıklandığında Sayın Cumhurbaşkanı Senegal'deydi. Kimsenin Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı yabancı bir ülkede küçük düşürmeye hakkı yoktur.

Yeni Şafak

 

 



Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,087 µs