'Asrın işgali' 5 yaşında | " /> 'Asrın işgali' 5 yaşında | "/>

En Sıcak Konular

'Asrın işgali' 5 yaşında

19 Mart 2008 12:52 tsi
'Asrın işgali' 5 yaşında ABD'nin Irak'ta başlattığı işgal 5. yılına girdi. Bir milyonu aşkın masum öldürüldü, milyonlarcası evsiz kaldı. Irak'ta insanlık suçu işleyen ABD'yi hiçbir şey durduramadı. Amerikan işgalinin bilançosu korkunç.

ABD ve İngiltere’nin öncülük ettiği Irak işgalinin beşinci yılını geride bıraktık. 2003 yılında başlayan işgalden dolayı bağımsız kaynaklara göre bir milyondan fazla insan hayatını kaybederken üç milyon insan da ya Irak dışına yada Irak içinde başka yerlere göç etmek zorunda kaldı. Ortalama her gün 100’e yakın kişinin bombalı saldırılarda hayatını kaybettiği Irak, Amerika için bir utanç kaynağı oldu. İşgalden üç ay sonra 1 Mayıs 2003’te ABD Başkanı Bush’un ‘Görev başarıyla tamamlandı’ sözünün bir yanılsamadan ibaret olduğu ve sonraki olaylar Irak’ın nasıl bir kan ve şiddetin kol gezdiği diyar olduğunu gösterdi.

NE KİTLE İMHA SİLAHLARI NE EL KAİDE BAĞLANTISI
Dünya kamuoyuna ‘Irak’ta kitle imha silahları var’, ‘Saddam El Kaide ile işbirliği yapıyor’ propagandası yaparak, işgali yasal bir zemine oturtmaya çalışan ABD, şimdiye kadar ne kitle imha silahları bulabildi ne de Saddam’ın El Kaide bağlantısını. Hatta geçen hafta CIA’nın yayınladığı bir raporda Saddam’ın hiçbir şekilde El Kaide ile bağlantılı olmadığı resmen açıklandı.

EBU GUREYB’İ DüNYA KUSARAK İZLEDİ
Birleşmiş Milletler kararlarına ve dünyanın karşı çıkmasına rağmen, Irak’ı işgal eden ABD ve İngiltere’nin ‘Irak Saddam’sız daha iyi’ propagandasına rağmen, bugün Saddam düşmanı Iraklılar bile Saddam’ı arar oldular. İşgalden hemen sonra birer ölüm makinesine dönen Amerikalı askerler, düğünlerde, cenazelerde, yolda geçen ne varsa katlederken, Ebu Gureyb hapishanesinde insanlıktan çıkarak, Iraklı tutuklulara nasıl işkence ettikleri tüm dünya kusarak izledi.

çOCUKLARIN üZERİNE BACALARDAN BOMBALAR YAĞDIRILDI
Yine dünya, Felluce’de, Diyala’da, Anbar’da Amerikalı askerlerin içinde çocuk, kadın, yaşlıların bulunduğu evlerin bacalarından nasıl bomba yağdırdığını iğrenerek izledi. ölen her Iraklı, televizyonlarda, gazetelerde ‘El Kaide teröristi’ diye geçiştirilirken, öldürülen her Amerikan ya da İngiliz askeri için ‘törenler’ düzenlendi ya da ‘Askerlerimizi kayıp vermemek için nasıl bir yol izlenmeli’ diye bir sürü araştırma yapıldı.

Bugün artık bombalı saldırılarda ölen Iraklı haberleri rutin olmaya başladı. Irak yanı başımızda ama bize çok uzak görünüyor. Her gün yüzlerce insan Amerika’nın sebep olduğu işgalden dolayı hayatını kaybediyor, sakat kalıyor, göç etmek zorunda kalıyor.

AMERİKA MÜTTEFİK DEĞİŞTİRDİ AMA İSTİKRAR GELMEDİ
ABD’nin bir dönem İran’a karşı desteklediği Saddam Hüseyin yine Amerikalıların eliyle ipe giderken 30 Aralık 2006’da, bu sefer Amerikalılar kendilerine Iraklı Kürtler ile Şii Arapları müttefik edindi. Saddam döneminde baskı altında tutulan Kürtler ve Şiiler bugün iktidarda, ancak Saddam döneminde yaşadıkları istikrarı bugün bulamıyorlar. Irak bugün kaos, kan ve şiddetin kol gezdiği, daha 90 yıl önce bizim toprağımız olan Irak’ta yaşananlar, tüm dünya için bir utanç kaynağı.

Habervaktim



Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs