En Sıcak Konular

Prim ödeme gün sayısı düşüyor

19 Mart 2008 11:53 tsi
Tasarıda 9 bin olarak yer alan prim gün sayısı kaç güne düşürülüyor? Yeni düzenlemeyle kaç yıl prim ödemek yeterli olacak?

Tasarıda 9 bin olarak yer alan prim gün sayısı 7 bin 920'ye düşürülüyor. Yeni yapılacak düzenleme ile emeklilik için 25 yıl yerine 22 yıl prim ödeme de yeterli olacak.

Sosyal Güvenlik Yasa tasarısında şu ana kadar çalışanların eleştirilerini dikkate almayan hükümet, binlerce çalışanın iş bırakmasıyla yaşanan gerilimin ardından geri adım attı. Hükümet, sendikaların yoğun eleştirisine neden olan prim gün sayısını indirmeye karar verdi.

Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı'nda 9 bin olarak yer alan prim gün sayısı 7 bin 920'ye düşürülecek. Yeni yapılacak düzenleme ile emeklilik için 25 yıl yerine 22 yıl prim ödenmesi yeterli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde memur sendikaları, öğleden sonra ise işçi sendikaları temsilcilerini Bakanlık'ta kabul edecek.

Gönülleri Bakan Çelik aldı

Geçtiğimiz hafta yükselen ve Başbakan Erdoğan'ın sendikaları “yalan söylüyorlar” şeklinde suçlamasının ardından had safhaya çıkan gerilimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yumuşattı. Pazartesi akşamı Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'ya gelen telefon, yeni görüşmelerin de yolunu açtı. Bakan Çelik, Pazartesi akşamı Başkan Kumlu'yu arayarak, “Yapılabilecek değişiklikleri görüşmek ve sıkıntıları gidermek amacıyla tasarıyı yeniden görüşelim. Salı günü uzmanlar biraraya gelsin, Çarşamba günü de biz oturalım” dedi.

Tasarının “sosyal taraflarla uzlaşarak çıkarılmasına verdikleri önemi” vurgulayan Çelik, Başbakan'ın “yalan söylüyorlar” sözleriyle gerilen ortamı da yumuşatarak, sendikacıların gönlünü almış oldu. Çelik'in, “Bizim de kendimizi doğru anlatamadığımız yerler olmuştur” dediği öğrenildi.

Taraflarla bir yerde örtüşeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Tasarısı'nın büyük ihtimalle önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na geleceğini söyledi. Çelik, işçi ve memur kesiminin 19 maddede istediği değişikliklerle ilgili olarak “Sosyal taraflara 'Hepimizi ilgilendiren bir düzenleme, oturup konuşalım' dedik. Genel Kurul safhasında ve yasa yürürlüğe girene kadar diyaloğa devam edeceğiz” diye konuştu.

(Vatan)

 



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs