En Sıcak Konular

30 süper lig maçında şike iddiası

19 Mart 2008 11:15 tsi
30 süper lig maçında şike iddiası Başbakan Erdoğan’ın kendisine gelen şikayet mektubunu incelemeye aldırması üzerine Futbol Federasyonu’na şike bombası düştü. Haluk Ulusoy döneminin 30 süper lig maçı incelemeye alındı.

18 kişinin gözaltında olduğu operasyon kapsamında aranan 5 kişiden biri yurtdışına kaçtı. Şike iddialarına bazı kulüp başkanları ile 3 hákimin adı karıştı.

SİMSAR Operasyonu’nda gözaltına alınan Haluk Ulusoy döneminin PFDK Başkanvekili Recep Özcan’ın, birçok kulüp başkanıyla futbolcuların cezalarının indirilmesi amacıyla konuşmalar yaptığı ve karşılığında rüşvet aldığı yönünde bilgilere ulaşıldı. Şike yapıldığı öne sürülen 30’a yakın maç incelemeye alındı.

ERDOĞAN BAŞLATTI 2007 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Futbol Federasyonu’nda bazı maçlara şike karıştırıldığı ve üst düzey yöneticilerin rüşvet aldığı yönünde şikáyet mektubu gönderildi. Bunun üzerine Erdoğan, şikáyetin incelenerek kendisine bilgi aktarılmasını istedi. Yapılan incelemelerde mektuptaki iddiaların çoğunun gerçek olduğu belirlendi. Erdoğan, edinilen bilgiler doğrultusunda operasyonun başlatılmasını istedi.

KULÜP BAŞKANLARI Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Bürosu’nun 13 ay önce başlattığı "Simsar Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan zanlıların, Süper Lig maçlarında şike yaptıkları, futbolcuların cezalarının indirilmesi için federasyon yöneticilerine rüşvet verdikleri tespit edildi. Ulusoy dönemini kapsayan operasyonla ilgili halen gözaltında bulunan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanvekili ve Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Recep Özcan’ın, birçok kulüp başkanıyla, futbolcuların cezalarının indirilmesi için konuşmalar yaptığı ve karşılığında para talep ettiği belirlendi.

BİRİ KAÇMIŞ Recep Özcan’ın rüşvet içerikli telefon görüşmelerine takılan kulüp başkanlarının isimleri açıklanmadı. 18 kişinin gözaltında tutulduğu operasyonla ilgili aranan beş kişiden birinin yurt dışına kaçtığı tahmin ediliyor. Önceki gün gerçekleşen gözaltıların ardından, Futbol Federasyonu’na başvuran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı maçlara ilişkin raporları ve futbolculara verilen disiplin cezalarının bilgilerini istedi. Federasyon, gizli ibareli dosyalarla birçok maç bilgisini savcılığa sundu. Soruşturma, geçen yıl Süper Lig’de oynanan 30’a yakın maçı kapsıyor.

3 HÁKİMİN ADI Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’ün yürüttüğü operasyona 3 hákimin de adı karıştı. Ankara ve İstanbul’da bulunan ve isimleri gizli tutulan hákimlerin, Adalet Bakanlığı’ndan hakimler için soruşturma izni istendi. Hákimlerin, bazı devlet ihalelerine aracılık yaptıkları ve karşılığında rüşvet aldıkları iddia edildi.

İHALELER DE VAR Operasyonda gözaltına alınan zanlıların DSİ ve EPDK ihalelerine de fesat karıştırdıkları ileri sürülüyor. Polis, soruşturma kapsamında zanlılara ait bilgisayarlara da el koydu. Bilgisayarlarda, çok sayıda ihale dökümanlarına rastlandığı belirtildi.

Hürriyet



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs