En Sıcak Konular

Sezen Aksu'dan PKK davası

19 Mart 2008 09:44 tsi
Sezen Aksu, kendisini PKK sempatizanı gibi gösteren Akşam Gazetesi yazarına basın yoluyla hakaretten dava açtı.

Sanatçı Sezen Aksu, köşe yazısında kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek şikâyetçi olduğu Akşam Gazetesi yazarı Burhan Ayeri hakkında açılan 'basın yoluyla hakaret' davasında ifade verdi.

Aksu, birçok habere toleranslı yaklaştığını; ancak davaya konu olan yazının sınırı aştığını belirterek, "33 yıldır kamuoyu önündeyim. Davaya konu olan yazı beni PKK sempatizanı olarak göstermektedir. Bu durum, beni ve ailemi tehlikeye düşürmüştür." şeklinde ifade verdi.

Akşam Gazetesi yazarı Burhan Ayeri, 18 Haziran 2007 tarihli yazısında "Minik Serçe Mehmetçik'e şiir yazdı' diye alkış tufanı kopuyor. Peki, aynı Serçe değil miydi 'Nevruz alanlarında' şarkılar-türküler söyleyen? Biji Apo, biji PKK sloganları ve de ERNK çaputları ile Öcalan posterleri arasında gülücükler dağıtan kimdi? Şimdi ne oldu da, Mehmetçik'e bu ağıtı yazdı? Sezen Hanım da 'değiştim ve geliştimciler' safına katıldıysa, ondan tek bir isteğimiz var. Çıksın ekranların karşısına ve 'PKK, eli kanlı terör örgütüdür' desin." ifadelerine yer vermişti. Bu yazı üzerine sanatçı, Ayeri hakkında şikâyette bulunmuştu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyeti haklı bularak gazeteci Burhan Ayeri hakkında "basın yoluyla hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Davanın ilk duruşması Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sezen Aksu mahkemeye avukatı ile birlikte geldi. Duruşmada şikâyeti sorulan Sezen Aksu, "33 yıldır kamuoyu önündeyim. Hakkımda yapılan haberlere mümkün olduğunca olgun yaklaşmaya çalışıyorum. Ancak bu yazıda bir doz aşımı var. Çocuğum ve ailem için tehdit unsuru oluşturmaktadır. Bu yazı 'Mehmet' adlı şiirim üzerine yazılmıştır. Ancak hiçbir dayanağı yoktur. Medya ya da kamuoyu önünde polemiklerden hoşlanmadığım için hukukun üstünlüğüne sığındım. Şikâyetçiyim. Uzlaşmak da istemiyorum." dedi.

Aksu'nun ifadesinin ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan mahkeme savcısı, sanık Burhan Ayeri hakkında 'basın yoluyla hakaret' suçlamasıyla dava açılmış olmasına rağmen yasalarda belirtilen 2 aylık dava açılma süresinin geçmesinden dolayı zamanaşımından davanın düşürülmesine karar verilmesini talep etti.

Sezen Aksu'nun avukatı "Biz şikâyetimizi Eyüp Adliyesi'ne yapmıştık. Ancak oradan takipsizlik kararı ile buraya geldi." dedi. Mahkeme, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi. Adliye çıkışında, acıktığı için pastaneden sandviç alan Sezen Aksu, karşısında basın mensuplarını görünce şaşırdı. Yemek yerken görüntülenmek istemeyen Aksu, basın mensuplarından sandviçini bitirdikten sonra görüntü almalarını istedi. "Davayı neden açtınız?" sorusuna Aksu, "Ara sıra dozunu kaçıran kişilere hukuki yollarla müdahale etmek gerekiyor." cevabını verdi.
Aktif Haber



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs