En Sıcak Konular

Adamlar suikastleri 'not' etmişler!

19 Mart 2008 09:32 tsi
Adamlar suikastleri 'not' etmişler! Ümraniye bombaları ile ilgili tutuklanan emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk’ün not defterinde karanlık suikastler zincirinin şifreleri çıktı: 'Danıştay-Şemdinli-Cem-Bitlis-Hablemit'

AK Parti’ye açılan kapatma davasının delilleri arasında gösterilen Danıştay Saldırısı ile hükümeti devirmek için darbe bile planlayan Ergenekon arasındaki bağlantı bulundu.

AK Parti hükümetini devirmek için darbe kışkırtıcılığı da dahil yasadışı yollara başvurduğu öne sürülen Ergenekon terör örgütünün, AK Parti’ye açılan kapatma davasında delil olarak gösterilen Danıştay Saldırısı’yla bir bağlantısı daha ortaya çıktı. Ümraniye Bombaları ile ilgili tutuklanan emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk’ün not defterinde bir türlü aydınlatılamayan suikast ve olayların peşpeşe yazıldığı görüldü. Öztürk’ün defterindeki ‘Danıştay-Şemdinli-Cem-Bitlis-Hablemit’ şeklinde kodlu notu, bu cinayetlerle, Gladio benzeri bir terör örgütü olduğu belirlenen Engenekon arasında bağlantı olduğu iddialarını güçlendirdi.

O KODLARIN AÇILIMLARI

Not defterindeki Danıştay kelimesinin, Alparslan Arslan adındaki bir avukatın 2. Daire’ye yaptığı silahlı saldırıyı, Şemdinli’nin Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde iki askerin bir kitapevine bomba atmaları ve çıkan olaylarda iki kişinin öldüğü patlamayı, Cem isminin ise Jandarma İstahbarat örgütü JİTEM’in kurucularından olan ve faili meçhul bir suikaste giden emekli binbaşı Ahmet Cem Ersever’i, Bitlis kelimesinin de uçağı Ankara üzerinde şüpheli bir şekilde düşen ve şehit olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’i ve Hablemit notunun da faili meçhul bir saldırıya kurban giden Doçent Doktor Necip Hablemitoğlu’nu ifade ettiği belirtildi. Öztürk’ün bu isimlerin internet ortamında gündeme gelen bir dizge olduğunu ve oradan aldığını söylediği kaydedildi.

6 EMEKLİ ALBAY VE MİT

Zekeriya Öztürk’ün şifreli çantasında yapılan aramada bulunan not defterinde ayrıca emekli olmuş 6 albayın adının da yer aldığı ve bunların her birinin altında ‘Gizli Türk’, ‘İçimizdeki Türk’ ibarelerin yazıldığı ortaya çıktı. Öztürk’ün notları arasında öldürülen bir çok kişinin isminin yer aldığı şemanın da bulunduğu öğrenildi. Bu şemada ‘MİT’i ele geçirmek için Tolga A.’nın MİT’e sokulduğu’ ve eylemleri olarak da Mehmet Urhan, Askar Simitko, Lazım Esmaeli, Behçet Cantürk, Tarık Ümit, Yusuf Ekinci, Savaş Buldan, Hacı Koray, Tevfik Ağansoy, Adnan Yıldırım, Medet Serhat, Ahmet Cem Ersever, Neval Boz, Mustafa Deniz’in adlarının yer aldığı kaydedildi. Öztürk listesiyle ilgili ‘Ben yazmadım. Şematik bir nottur. Susurluk davası sonrasında olaylarla ilişkilendirilen şahıslardır. Muhtelif internet sitelerinden herkes ulaşabilir’ dedi.

DANIŞTAY

Alparslan Arslan 17 Mayıs 2006’da Danıştay’a saldırdı bir üyeyi öldürdü. Eylemi başörtüsü için yaptığını söyledi ama ulusalcı bağlantısı ortaya çıktı.

ŞEMDİNLİ

9 Kasım 2005’te astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz Umut Kitapevi’ne bomba attıkları iddiasıyla tutuklandı. Daha sonra ise serbest kaldılar.

ERSEVER

JİTEM kurucusu emekli binbaşı Ahmet Cem Ersever. 4 Kasım 1993’te Ankara’nın jandarma bölgesinde cesedi bulundu.

BİTLİS PAŞA

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis. 17 Ocak 1993’te uçağının bilinmeyen bir nedenle düşmesi üzerine şehit oldu.

HABLEMİTOĞLU

Alman vakıflarına açılan davaya dayanak olan çalışmalarıyla tanınan Doç. Necip Hablemitoğlu. 18 Aralık 2002’de öldürüldü.

Tüm deliller gösteriyor ama...

DANIŞTAY Saldırısı ile Ergenekon arasındaki bağlantı, saldırgan Alparslan Aslan’ın emekli general Veli Küçük’le birlikte fotoğrafının bulunması, Arslan’ın üzerinden Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği kartı çıkması ve Arslan’ın Ümraniye bombaları sanığı Muzaffer Tekin’in de avukatı olduğunun ortaya çıkmasıyla belirlenmişti. Ancak yargılama sürecinde Danıştay olayı ile Ergenekon’un somut ilişkileri ortaya çıkmasına rağmen birleştirilmemiş ve dava sanık Arslan’ın başörtüsü yasağını protesto etmek için saldırıyı gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbete çarptırılmasıyla sona ermişti.

Kadınların ‘kamusal alanda kolkola’ eylemi

KADIN hak ve özgürlükleri için internette imza kampanyası başlatan bir grup kadın dün İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek ‘birbirlerine sahip çıkma’ eylemi yaptı. ‘Kolkola yürüyemediğimiz bir kamusal alan, bizim kamusal alanımız değildir’ diyen kadınlar başörtüsü yasağına karşı çıktı. Başörtülü ve başı açık kadınlardan oluşan grup, ‘Birbirimizden kuşku duymuyor, birbirimize sahip çıkıyoruz’ derken, toplanan imzaların yer aldığı listeler de mandalla çamaşır ipine asıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Nilgün Yurdalan ‘Biz kadınlar birbirimizden kuşku duymuyor; birbirimize sahip çıkıyoruz! Çünkü biz kadınlar, farkında olduklarımızla yan yanayız’ dedi.

Özcan ‘tek başına’ emir veremez Gürüz ise verir!

DANIŞTAY, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın, üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmasıyla ilgili yazısını ‘Tek başına düzenleyemez’ gerekçesiyle yürürlükten kaldırırken eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün tek imzayla gönderdiği başörtüsünü yasaklayan talimatı sekiz yıldır uygulanıyor. Gürüz’ün imzasıyla 15 Eylül 2000 tarihinde rektörlere ‘Hizmete özel’ gönderilen B.30.O.HKM.06.01.001-3699/ 20644 sayılı yazıyla, başörtülülerin kampüslere alınmaması talimatı veriliyor. Bunun ardından başörtülü öğrenciler 8 yıldır üniversitelere alınmadı. Gürüz yazısında ‘kılık kıyafetle ilgili mevzuata aykırı davrananlarla ilgili konunun titizlikle izlenmesini ve gereken işlemlerin yapılmasını’ istemiş ve Gürüz, ‘...türbanlı olarak üniversiteye gelmek üniversitenin huzur ve sükunetini bozan siyasi ve ideolojik bir eylem ve yükseköğretim kurumundan çıkarılmayı gerektiren bir fiil olarak kabul edilmektedir’ demişti.

Gürüz, rektörlere gönderdiği yazısında Disiplin yönetmeliğinin bu maddesine dikkat çekerek, başörtülü olarak üniversiteye gelenlere yönetmeliğin 10/b maddesine göre işlem yapılmasını istedi.

Star gazetesi



Bu haber 1,550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs