En Sıcak Konular

Futbol'da ŞİKE operasyonu

19 Mart 2008 09:24 tsi
Ankara’da rüşvet karşılığı kamu kuruluşlarında iş takibi yapan bir çete ortaya çıkarıldı.

‘Simsar’ adı verilen operasyonda gözaltına alınan avukat R.Ö.’nün, bazı kulüplerin ve futbolcuların aldığı cezalarda oynama yaptığı belirlendi


Ankara’da çeşitli kamu kurumlarında rüşvet ve para karşılığı iş takibi yaptıkları iddiasıyla bir gruba yönelik olarak başlatılan “Simsar” operasyonu çerçevesinde polis Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarına el koydu. Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen ve bir dönem PFDK Başkan Vekilliği yapan avukat R.Ö.’nün imzasının bulunduğu binden fazla karar mercek altına alındı.

Cezalara müdahale
Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’ün yürüttüğü soruşturmanın ön çalışmaları sırasında, halen gözaltında bulunan R.Ö.’nün PFDK’daki görevine ilişkin dönemde bazı futbol kulüplerine verilecek cezalara müdahale ettiğinin ortaya çıkması futbol camiasında şok etkisi yarattı.
Zanlı R.Ö.’nün, bu çalışmaları sırasında, aralarında Türkiye Süper Ligi’ndeki bazı büyük kulüplerin de bulunduğu kulüplerin yönetici ve başkanlarıyla, cezaların değerlendirilmesi ve uygulanması konusunda konuşmalar yaptığı ve “hatır” kararları verdiği bilgileri soruşturma dosyasına girdi.

Başkanlar ifade verecek
R.Ö.’nün telefon görüşmelerinde, bazı kulüplere verilen saha kapatma cezalarının seyircisiz oynamaya dönüştürülmesi konusunda girişimde bulunduğu ve kuruldan bu yönde kararlar çıkarttırdığına ilişkin bilgiler de dosyada yer aldı. Savcılığın ileriki aşamalarda söz konusu kulüp başkan ve yetkililerinin ifadesini alacağı öne sürüldü.
Ön çalışmalardaki bu tespitlerin ardından Ankara Emniyeti KOM Şubesi, savcılık talimatıyla R.Ö.’nün görev yaptığı dönemdeki kararların yer aldığı tüm kayıtlara TFF’den el koyarak incelemeye başladı. R.Ö.’nün başkan vekilliği döneminde haftada 2 kez toplanan PFDK’nın bu süre içinde 140’a yakın toplantı yaptığı ve binden fazla karar aldığı belirtildi.

Telefon kayıtları da var
Polisin, R.Ö.’nün telefon görüşmelerine de yansıyan uygulamalarının incelendiğinin TFF yönetimince anlaşılmaması ve operasyonun sızmaması amacıyla tüm kararlara el koyduğu öğrenildi. Oluşturulan özel bir ekip, telefon görüşmelerine yansıyan “şüpheli” kararları el konulan kararlarla örtüştürmeye başladı.
Telefon dinlemelerinde, R.Ö.’nün TFF’nin son seçimi öncesindeki hukuki süreçte genel kurulun iptali yolunda çalışma yaptığı öğrenildi.
Bu kapsamda, R.Ö.’nün eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve çalışma arkadaşlarının görevde kalmasını sağlamak amacıyla gerekli olan adli kararların çıkarılması için bazı yargı mensuplarıyla diyalog halinde bulunduğu iddiası da dosyaya girdi.

EPDK’daki dosya
R.Ö ile R.H’nin liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon çerçevesinde bir dönem MHP Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olan E.A.’yı da gözaltına alındı. Gebzeli işadamı olan E.A’nın gözaltında olan R.H. ile bağlantısının bulunduğu belirtildi.
Gözaltındaki eski Mardin bağımsız milletvekili Süleyman Bölünmez’in, EPDK’daki bir dosyasına “olumlu” girişimde bulunması amacıyla R.Ö. ve R.H. ile temas kurduğu, Konya eski MHP milletvekili Servet Turgut’un da yine Konya’daki bir akaryakıt firmasının EPDK’daki işlemleri için para karşılığı zanlılarla temasa geçtiği belirtildi.

Para karşılığı anlaşma
R.Ö. ve R.H.’nin bazı işadamlarıyla kamu kurumlarındaki sorunlarının çözümü için para karşılığı anlaşma yaptığı saptandı. Bu zanlıların sorunları çözemedikleri halde paraları geri iade etmeyerek dolandırıcılık yaptıkları da öne sürüldü. Zanlı R.Ö. ile R.H.’nin DSİ’nin gerçekleştirdiği bazı küçük ölçekli barajların satış ihalelerine firmalar halinde, para karşılığı müdahale ettiği de belirlendi.

MİLLİYET



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs