En Sıcak Konular

AKP ‘mini anayasa paketi’nde kararsız

19 Mart 2008 09:22 tsi
Bazı AKP’liler ‘Yargıtay Başsavcısı’nın yetkilerini kısıtlamaya yönelik paketi hemen çıkaralım’ derken, bazıları, ‘MHP’den istediğimiz destek gelmedi, düzenleme zıtlaşmaya neden olabilir’ diyor

Kapatılma davalarına yönelik ‘mini anayasa değişikliği paketi’ için MHP’den istediği desteği alamayan AKP’de kafalar karıştı. Bazı AKP’liler, “Başsavcının yetkilerini kısıtlamaya yönelik paketi hemen çıkaralım” derken bazılarının da, “Bu kadar aceleci olmayalım. MHP’den istediğimiz destek gelmedi. Bu düzenleme zıtlaşmaya da neden olabilir. Dikkatli olalım” dediği öğrenildi.
AKP’li hukukçular ve grup başkanvekilleri, kapatma davasının açılmasının ardından toplantı üstüne toplantı yapıyor. TBMM’de dün bir araya gelen AKP’liler ne yapılacağına yönelik yol haritasını belirlemeye çalıştı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’na kapatma davası açmak için TBMM’den izin alma şartını getirerek yetkilerini kısıtlamayı ve Anayasa Mahkemesi’nin üye sayısını artırarak lehlerine bir yapının oluşmasını planlayan AKP’de, MHP’den tam destek gelmemesi kafaları karıştırdı. Anayasa’nın 68. ve 69. maddelerinin de içinde bulunduğu 10’dan fazla formül üzerinde çalışan AKP’liler arasında, “Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kararı da önemli. Onu da bekleyelim” diyenlerin olduğu öğrenildi.
Mini paketin referanduma götürülüp götürülmeyeceği konusunda da mutabakat sağlayamayan AKP’de bazı isimlerin de, “Bu kadar aceleci olmayalım. MHP’den istediğimiz destek gelmedi. Bu düzenleme zıtlaşmaya da neden olabilir. Dikkatli olalım” düşüncesini dile getirmeye başladığı belirtildi.

‘Net karar veremedik’
Bir üst düzey AKP’li de, “Daha nasıl bir düzenleme olacağı belli değil. Farklı görüşler var. Net bir karar alamadık. Biraz beklenebilir de. Başbakan’ın kararına göre tutum belirlenebilir. Aceleci de olmamak lazım. Yoksa yanlış anlamalar da olabilir. İş yapacağız derken daha kötü sonuçlar olabilir.
Kendi içimizde çalışmalar sürüyor, MHP’den gelecek nabza göre de temas kurulabilir” diye konuştu. Çalışmalarını hafta sonuna kadar sürdürecek olan AKP yönetiminde olası paketin TBMM’den mart sonuna kadar çıkarılması öngörülüyor. Paketin AKP içinde tamamlanmasının ardından da MHP ile yönetim düzeyinde temas kurup ortayolu bulma formülleri aranacak.

MİLLİYET



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,886 µs