iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük'ün emrindeki rektör kim?

19 Mart 2008 09:16 tsi
Veli Küçük'ün emrindeki rektör kim? Bir üniversite rektörümüzün Veli Küçük'le telefon bağlantısı ortaya çıktı. Ergenekon'da tutuklanan Küçük'e 'Emrinizdeyim' diyen rektör kim? iyibilgi zoom

 
19 Mart 2008 08:59

Darbe çağrısı yapan sözleriyle Başbakan'ın hedefi olan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Öztürk'ün Veli Küçük'le telefon bağlantısı ortaya çıktı.
 
Ergenekon'da tutuklanan Veli Küçük'e 'Emrinizdeyim' dediği ortaya çıkan Giresun Üniversitesi Rektörü Öztürk'ün savunması: Sevdiğim bir büyüğümdür..

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le telefonla görüşmesi dinlemeye takılan Giresun Üniversitesi'nin asker kökenli Rektörü Prof. Dr. Metin Öztürk, "Kendisi saygı duyduğum bir büyüğümdür. Göreve atanınca 'bir emriniz var mı?' diye sordum" dedi.


Soruşturma dosyasındaki istihbarat raporlarına göre, Öztürk'ün görüşmede "Sizin izniniz olmadan bir adım atmam. Her zaman emrinizde, hizmetinizdeyim" diyerek bilgi verdiği tespit edildi. Giresun Üniversitesi'ndeki Çanakkale Şehitleri'ni anma toplantısında konuşan Rektör Öztürk, kendisinin bu soruşturmayla özellikle ilişkilendirmeye çalışıldığını savunarak şunları söyledi:

"Veli Küçük paşam benim saygı duyduğum bir büyüğümdür. 1997 yılında doçent olarak bir panelde konuşma yapmak üzere Giresun'a davet edildim. Gelmeden önce o zaman burada Jandarma Bölge Komutanı olarak göreve yapan Veli Küçük'ü aradım. O değerli insanla telefonla konuştum. Kendisinden emekli bir asker olarak yatacak yer talep ettim. 'Bana gel beklerim, seni ağırlarız' dedi. 10 yıl sonra buraya rektör olarak atanınca 'Komutanım, emriniz olursa beklerim. Emrinize amadeyim' dedim. Bu ast-üst ilişkisi içinde nezaket ve protokol gereği yapılan bir konuşmadır. O benim rütbe olarak büyüğüm. Vali ile nasıl konuşursam onunla da konuşurum. Bu telefon konuşmasını dinlemişler. Bu dinleme hukuksal olarak bir sonuç doğurur, bunu inceletiyorum."
BAŞBAKAN DARBE ÇAĞRISI YAPMAKLA SUÇLAMIŞTI

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, bir süre önce bir yazısında 'darbe çağrısı yapıyor' diye Başbakan Erdoğan'ın sert sözlerinin muhatabı olmuştu.

Metin Öztürk, "Türkiye'nin Sünni islam kimliği ile olaylara angaje olmasının, doğal olarak Türkiye'de siyasal islam'ın güç kazanmasına neden olacağı açıktır. İlave olarak, sıcak gelişmelere angaje olmuş ve dolayısıyla gücünü buralara aktırmış ve dağıtmış bir Silahlı Kuvvetlerin, içeride rejimin değişmesini önlemedeki rolünün de ciddi şekilde gerileyeceği şüphesizdir. O itibarla Türkiye'nin Sünni cephe oluşturma çabalarının dışında kalması gerekmektedir" demişti.

Öztürk ayrıca , İsrail ile Filistin arasındaki olası bir barışın Türkiye'nin aleyhine olacağını savunmuş ve şöyle demişti: "İsrail-Filistin anlaşmazlığının sona ermesi demek, bölgede dikkatlerin buradan Türkiye'nin güneyine çevrilmesi demektir. Ayrıca, Türkiye'yi sıkıntıya sokacak daha ciddi ve büyük sorunlarla karşı k a r ş ı y a bırakır."

aktifhaber



Bu haber 2,580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs