rahatlatma suikastı! | " /> rahatlatma suikastı! | "/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük'ü rahatlatma suikastı!

19 Mart 2008 08:54 tsi
Veli Küçük'ü rahatlatma suikastı! Ergenekon soruşturmasında tutuklanarak cezaevine konulan ve aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu zanlıların, üzerlerindeki baskıyı azaltmak ve iddiaların asılsız olduğunu göstermek amacıyla yeni suikastlar planladığı ortaya çıktı.

Soruşturmanın ikinci perdesinde tutuklanan Vatan Bölükbaşı'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyoncu Mehmet Ali Birand ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'e dönük eylem planladığı öğrenildi. Bölükbaşı'nın internette yaptığı görüşmelerde, "Veli abiler içerdeyken eylemi yaparsak üzerlerindeki baskı da azalmış olur." dediği saptandı.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan zanlılar bazı suikastlar ve bombalı saldırılarla da suçlanıyor. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bomba ile Danıştay 2. Dairesi üyelerine dönük saldırı da soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün tutuklanmasının ardından Ergenekon'un dışarıdaki uzantılarının, tutuklu zanlılar üzerindeki şüphelerde hedef saptırmak amacıyla harekete geçtiği belirlendi. Küçük tutuklandıktan kısa bir süre sonra kendisini Türk İntikam Tugayı (TİT) üyesi olarak adlandıran Vatan Bölükbaşı'nın hareketleri polisin dikkatinden kaçmadı. Ankara'ya gelerek bir inşaat şantiyesinde göstermelik çalışmaya başlayan Bölükbaşı'nın internet yazışmalarında yeni suikastlar planladığı görüldü. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün takibindeki Bölükbaşı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyoncu Mehmet Ali Birand ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'e dönük eylem planladığı belirlendi. Bu amaçla Bölükbaşı'nın, görüştüğü kişilerden Ramazan Akyürek'in ev adresini istediği saptandı. Vatan Bölükbaşı'nın bir görüşmesinde ise, "Veli (Küçük) abiler içerdeyken eylemi yaparsak üzerlerindeki baskı da azalır." dediği tespit edildi.

İnternetten silah aramış

MSN görüşmelerinde Vatan Bölükbaşı'nın silah arayışına girdiği de görüldü. Bölükbaşı'nın silahlı eylem planlaması üzerine Çanakkale KOM Şubesi ekipleri harekete geçti. KOM ekipleri Ankara'da fason işte çalışan Vatan Bölükbaşı'nı gözaltına aldı. Bölükbaşı ile birlikte Trabzon ve Antalya'da toplam 5 kişi yakalandı. Çanakkale KOM ekiplerinin yürüttüğü soruşturma daha sonra Ergenekon soruşturmasıyla birleştirildi.

Vatan Bölükbaşı, Ergenekon kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu. Üst düzey kaynaklar Ergenekoncuların üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla başka bombalı saldırı ve suikast planlarının da yapıldığını öne sürüyor.

aktifhaber

 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs