En Sıcak Konular

Uras'tan AK Parti'yi durdurma formülü!

18 Mart 2008 21:26 tsi
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, ''AK Parti'yi, toplumdaki muhafazakarlaşmayı, devlet içindeki kadrolaşmayı durduracak yolu mahkemelerde, kışlalarda değil; meydanlarda, sandıklarda alt etmenin yolunu ve yöntemini bulalım'' dedi.

Uras, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar iktidara gelen hiç bir partinin, özgür, eşit, adil, saydam ve herkes için demokratik bir siyasal zemin oluşturmak için ''Kapsamlı bir temizliğe'' girişmediğini öne sürdü.

İktidarların daima, ''Yama'' ya da ''Kapkaç'' türü değişiklikler yaptığını ifade eden Uras, ''AKP'ye açılan davayı doğru bulmuyoruz, bu kesin. Ama daha bir süre önce bu partinin bazı mensuplarının, DTP'nin kapatılması yönünde savcılara yaptıkları çağrılar unutulabilir?'' diye sordu.

Uras, siyasi partilerin sadece kendilerini ilgilendiren konularda duyarlık göstermekten vazgeçmesi, evrensel demokratik değerler söz konusu olduğunda tutarlı ve ortak davranması gerektiğini söyledi.

-''PARTİ KAPATMA, ÖRTÜ GÖREVİ GÖRÜYOR''-

Parti kapatmalarının sorunlar karşısında, ''Örtü görevi'' gördüğünü kaydeden Uras, ''Bu tür toplumsal sorunları aşmamızın yolu, farklı kültürlere, dillere ve inançlara sahip olanların eşit yurttaşlık ilişkileri içinde, bir arada yaşama anayasal zeminini ve kültürünü geliştirmektir. Hiç kimse farklı kültüründen, dilinden veya inancından dolayı ayrımcılığa uğramamalı'' diye konuştu.

Ufuk Uras, AK Parti ve MHP'ye, ''Türkiye'nin kısmi anayasal değişikliklerle toplumsal sorunlarını çözme şansı yoktur. Çözümün yolu kapsamlı bir anayasal ve yasal demokratikleşmeden geçmektedir. Mini paketle oyalanmayın'' diye seslendi.

Demokrasi ve siyasetin, 'hukukun üstünlüğü' iddiasıyla savcılar ve yargıçlar hakimiyetine yol verilerek geliştirilemeyeceğini ifade eden Uras, ''Anamuhalefet partisinden kapatma iddianamesine yükselen alkış sesleri ve övgülerin, demokrasi tarihinden alınmış derslerin bir yana bırakıldığının ya da unutulduğunun en açık ve hazin işareti olduğunu bildirdi.

-''PARTİ KAPATMALARI DESTEKLEYENLER...''-

Uras, Türkiye'de parti kapatmaları destekleyenlerin, toplumsal sorunları değil, demokrasinin mezar kazıcısı rolüne soyunduğunu iddia ederek, ''Parti kapatılarak, özgürlük ve demokrasi feda edilerek laiklik ve cumhuriyet korunamaz, olsa olsa demokrasi tahrip edilir'' dedi.

''Demokrasilerde seçimle işbaşına gelmiş iktidarların yaptığı hatalardan dolayı, hesabı sandıkta seçmene vermeleri esastır. Aksi takdirde, mahkemelerde ya da karakollarda alınacak sonuçlar geçicidir ve sahtedir'' diyen Uras, şunları kaydetti:

''AKP'nin demokratikleşme yönündeki adımlarından geri durduğu, sosyal hakları budamaya çalıştığı bir dönemde, toplumsal muhalefetle çok farklı bir seyre girebilecek olan süreç, şimdi bambaşka bir yöne kaymak üzeredir. Bugün demokrasiyi, laikliği, özgürlüğü ve emekçilerin haklarını savunan tüm güçler birlikte mücadele etmelidir. O nedenle çağrımız onlaradır, demokratik örgütlere, yurttaş girişimlerine, sendikalara, meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarınadır. Toplumun ilerici güçlerine, demokrat olan sosyal demokratlaradır. Gelin toplumsal ihtiyaçlar çerçevesinde taleplerimizi ortaklaştırarak, demokrasinin ve emekçi haklarının gelişimi için güçlerimizi birleştirelim.

AKP'yi ve onun neo liberal politikalarını, toplumdaki muhafazakarlaşmayı, devlet içindeki kadrolaşmayı durduracak ve geriletecek yolu mahkemelerde, kışlalarda değil; meydanlarda, sandıklarda alt etmenin dilini, yolunu, yöntemini ve birliğini bulalım.''

AA
 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,207 µs