Flaş! Haşim Kılıç'tan çok anlamlı açıklama! | " /> Flaş! Haşim Kılıç'tan çok anlamlı açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Flaş! Haşim Kılıç'tan çok anlamlı açıklama!

18 Mart 2008 21:08 tsi
Flaş! Haşim Kılıç'tan çok anlamlı açıklama! Türkiye Gençlik Konfederasyonu üyesi gençler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Konu anayasa değişikliği ve AK Parti'yi kapatma başvurusuydu. Peki, bu kritik aşamada Haşim Kılıç ne dedi?

Gençler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a endişelerini bildirdi. Haşim Kılıç da gençlere, “Rahat olun, heyetimiz Türk milleti adına en iyi kararı verecektir” dedi.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu üyesi gençler, bir heyetle Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı makamında ziyaret ederek, AK Parti hakkındaki kapatma davası ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili kaygılarını bildirdiler.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, beraberindeki heyetle Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı bugün 14.30’da ziyaret etti.

Ziyarette Türk gençliği adına görüşlerini ifade eden Cevahiroğlu, “Ak Parti aleyhinde açılmış olan kapatma davası ve sonrasındaki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Bizler, ülkemizi dünyada geri kalmış gösteren bu tür uygulamaların sona ermesini istiyoruz. Parti kapatmalarının zorlaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Halkın tercihlerine saygılı olunmasını istiyoruz. Halkın yarısının oy verdiği bir partiyi kapatırsak, halkın iradesine saygısızlık yapmış olmaz mıyız? Partilerin, görüşlerin değil, kişilerin cezalandırılması gerekir. 21. Yüzyılda bu tür uygulamalar Türk gençliğine kaygı veriyor. Bizler, üniversitelerimizde yaşanan başörtüsü sorununun da çözülmesini istiyoruz. Kişi hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesini istiyoruz. Üniversitelerde özgürlüklerin olmasını istiyoruz. Bilim yuvası olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlerin kendisine gerçekleştirdiği ziyaretten son derece mutlu olduğunu belirten Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise, kapatma davası ile ilgili olarak henüz raportörlerin hazırlıklarını yaptıklarını, dosya önlerine geldiğinde konuyu büyük bir hassasiyetle ele alacaklarını kaydetti.

"MAHKEMEMİZ EN İYİ KARARI VERECEKTİR..."

“Burada 11 üye var benimle birlikte” diyen Haşim Kılıç, “Ama gençlerimiz rahat olsunlar. Çok ince eleyip sık dokuyacağız. Günlerce çalışacağız, tartışacağız. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sı işler durumda. Devletimizin kuruluşundan bu yana devletimizin sigortaları vardır. Bunlardan biri de Anayasa Mahkemesi’dir. Yüce Mahkeme çalışıyor. Heyetimiz, Türk milleti adına en iyi şekilde kararını verecektir. Demokrasimiz kazanacaktır” diye konuştu.

Haşim Kılıç, Türkiye demokrasisinin, her on yılda bir kesintilere uğradığına dikkat çektiği konuşmasında, “Ama artık daha özgürlükçü, daha demokratik bir Türkiye var. Bak sen bütün gençlerin adına benim yanıma gelmişsin. Bana görüşlerinizi ifade ediyorsun. Bu ne güzel bir ortam. Bundan daha güzel bir şey var mı? İşte biz bunun için varız. Bunun için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Haşim Kılıç, “Emperyalist güçlerin oyunlarına alet olmamalıyız. Öncelikle gençliğimiz oyunlara alet olmamalıdır. Hep birlikte yaşayacağız özgürce. Atatürk ilkelerine, Cumhuriyete, demokrasimize sahip çıkın. Bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz yarın. Gençler rahat olsun. Anayasa Mahkemesi gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Görüşmeyle ilgili olarak Cafesiyaset'e izlenimlerini anlatan Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, “Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç’ı demokrasimiz açısından çok olumlu bulduk. Demokrasimizin yara almadan gelişmesi için oldukça kararlı gördük. Bu da biz gençleri çok sevindirdi” dedi.

MUHAMMET KUTLU / cafesiyaset.com (özel)



Bu haber 3,345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs