En Sıcak Konular

Vatan'ın haberi yine YALAN çıktı!

18 Mart 2008 21:00 tsi
Konya Selçuk Üniversitesi'nde kara çarşaflı öğrencilerin derslere girdiğini iddia eden VATAN yine çuvalladı!..

Selçuk Üniversitesi (SÜ), başörtüsü yasağının yeniden başlatılması sebebiyle yapılan protesto gösterisinde yeralan, çarşafa benzer elbise giyen bayanın öğrenci değil, Diş Hekimliği Fakültesi'nde tedavi olmak için gelen bir vatandaş olduğu ifade edildi.

Bazı basın yayın organları, başörtüsü yasağını yeniden başlatan Selçuk Üniversitesi'ni (SÜ) dün protesto eden öğrenciler arasında çarşafa benzer elbise giyen bir öğrenci bulunduğunu öne sürmüştü. Ancak üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, o kişinin S.Ü öğrencisi değil, Diş Hekimliği Fakültesi'nde tedavi olmak için gelen bir vatandaş olduğu ifade edildi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Anayasanın ilgili maddelerinde yapılan değişikliğin ardından üniversitelere bir yazı göndererek, kılık kıyafet serbestliği uygulanmasını istemişti. Bu doğrultuda bazı üniversiteler başörtülü öğrencileri derslere almaya başlamış, kimi üniversiteler ise yasakçı tutumlarını sürdürmüştü.

Selçuk Üniversitesi de kapılarını başörtülü öğrencilere açan yüksek öğrenim kurumları arasında yer almıştı. Ancak YÖK'ün üniversitelere gönderdiği belgeyi genelge kabul eden Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından SÜ'de de yasak geri geldi. Yasağın ardından dün bütün öğrenciler ders başı yaparken, başörtülü öğrenciler kampusa alınmadı. Yaklaşık 70 kişilik öğrenci grubu, yasağı protesto etmek için kampus önünde toplandı.

Bazı basın yayın kuruluşları, yasağı protesto edenler arasında 'kara çarşaflı' bir öğrencinin de bulunduğunu öne sürmüştü. S.Ü. Rektörlüğü, bir açıklama yaparak, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

S.Ü Alaeddin Keykubat Kampusu'nda görevli Koruma Güvenlik Şefleri Oğuz Ateş ve Halil Çalış'ın hazırladığı tutanakta, söz konusu çarşaflı kadının öğrenci değil, üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi'nde muayene olmak için gelen Zeliha Bektaş isimli vatandaş olduğu belirtiliyor.

Tutanakta, eylem sırasında tramvaydan inen çarşaflı kişinin yapılan kimlik kontrolünde öğrenci olmadığı ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde saat 14.30'da randevusunun bulunduğu kaydediliyor.

Güvenlik şeflerinin raporunda, Bektaş'ın eylem yapan grubu görünce destek vermek amacıyla içlerine girdiği, ancak görevlilerin uyarısı üzerine alandan ayrıldığı vurgulanıyor.

Eylem esnasında kapıda bulunan güvenlik görevlilerinin, Koruma ve Güvenlik Şefliği'ne hitaben yazdıkları tutanak raporunda bu ifadeler yalanlandı. SÜ Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde görevli Koruma Güvenlik Şefleri Oğuz Ateş ve Halil Çalış'ın hazırladığı tutanakta, söz konusu çarşaflı kadının öğrenci değil, üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi'nde muayene olmak için gelen Zeliha Bektaş isimli vatandaş olduğu kaydedildi. Tutanakta şu ifadeler yer aldı:

İŞTE TUTANAK

"17.03.2008 tarihinde Alaeddin Keykubat kampüsü girişi tramvay durağında 09:00 sularında türbanlı öğrencilerin basın açıklaması yapmak üzere toplanmaya başladığı tarafımızdan tespit edilmiş ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bilgi verilerek grup tarafımızdan gözlem altına alınmıştır. 09:00 sularında tramvaydan inen çarşaflı bir şahsın toplanan grubun içine girdiği görülmüş, yapılan kimlik kontrolünde şahsın öğrenci olmadığı Zeliha Bektaş isimli vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Ne amaçla geldiğinin sorulması üzerine, Diş Hekimliği Fakültesinde saat 14:30'da randevusunun olduğunu, muayene için geldiğini ve türbanlı öğrencileri görünce gruba destek vermek istediğini söylemiştir. Kendisinin bu şekilde kampüs alanına giremeyeceğinin hatırlatılması üzerine şahıs kampüs alanını terk etmiştir. Saat 10:00'da toplanan 90-100 kişilik grup basın açıklaması yapmak istemişlerdir. Kendileri tarafımızdan uyarılarak kampüs içinde izinsiz basın açıklaması yapmalarının suç olduğu hatırlatılmıştır. Bunun üzerine grup kampüs alanı dışına çıkarak İstanbul yolu üzerinde toplanmıştır. Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Müşerref Poyraz ekte sunmuş olduğumuz bildirileri okumuş ve grup olaysız bir şekilde dağılmıştır."

CİHAN



Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs