En Sıcak Konular

'Makarna ligi'nde hangi marka lider?

18 Mart 2008 19:36 tsi
Sibermetrik Research’ün tüketicilerin markalara, ürünlere ve reklamlara ilişkin bilgi düzeyleri ve değerlendirmelerini düzenli olarak aylık periyotlarla takip ettiği “Bigbus Omnibus” araştırması sonuçlandı.

             
 18 il kent merkezinde (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kırklareli, Denizli, Manisa, Antalya, İçel, Samsun, Zonguldak, Konya, Kayseri, Erzurum, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır) gerçekleştirildiği belirtilen Bigbus Omnibusunun örnek büyüklüğü 1335, örnek seçiminin kota yöntemiyle yapıldığı ve görüşmelerde yüz yüze anket yöntemi uygulandığı açıklandı.

Araştırmada un ve unlu mamuller tüketiminin yüksek bir orana sahip olduğu Türkiye’de makarna firmalarının bilinirlik oranları sorgulandı.

Buna göre;

* 18 yaş ve üzeri kent kesiminde yaşayan Türkiye nüfusunun yaklaşık beşte birlik kesimi, ilk akla gelen makarna firması sorgulamasında herhangi bir makarna firması hatırlamamakta.

* Araştırmanın ilk bölümünde kent kesiminde yaşayan 18 yaş ve üzeri Türkiye nüfusuna, bildikleri makarna firmalarının hangileri olduğu sorulmuş. Kendiliğinden hatırlama aşamasında ilk sırada “Nuh’un Ankara” yer aldı. . Onu sırasıyla “Filiz”, “Piyale” “Pastavilla”, “Oba”, “Tat”, “Selva”, Beslen”, Barilla”, “Golda” izlemekte.

* İlk aşamada kendiliğinden hatırlanmayan makarna firmalarının isimleri tek tek okunmuş ve yardımlı hatırlanma oranları belirlenmiş. Makarna firmalarının hatırlanma oranları yardımlı hatırlama oranlarının toplamı nezdinde incelendiğinde sıralamanın Piyale, Oba, Filiz, Pastavilla, Yayla, Barilla, Nuh’un Ankara, Beşler, Beslen, Tat, Golda, Elif, Doyum, Selva, Doğa, Arbel, Öğün, Mutlu olduğu görülmekte.

* Toplam bilinirlik oranları incelendiğinde, sıralamada Nuh’un Ankara, Filiz, Piyale, Pastavilla, Oba, Barilla, Tat ve Selva yer almakta.

 
 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs