En Sıcak Konular

CHP'li Koç'tan, kapatma tepkisi: Sandıkta kapatılmalı!

18 Mart 2008 18:21 tsi
CHP'li Koç'tan, kapatma tepkisi: Sandıkta kapatılmalı! CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Haluk Koç, ''Biz AKP'yi sandıkta kapatacağız. Benim tercih ettiğim yol budur. Hukuk yoluna karışmıyorum'' dedi.

Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Şinasi Öktem ve CHP'nin Artvin eski milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu ile birlikte CHP Gümüşhane İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Koç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının, iktidar partisini kapatma davası açtığını hatırlatarak, ''Kanunda, suç olacak fiiller yazılmıştır. Siyasi Partiler Kanunu'nda da nelerin suç olduğu, nelerin parti kapatma nedeni olarak tespit edildiği bellidir. Oyunun kuralı baştan bellidir. İlk defa olmuyor bu iş'' diye konuştu.

Koç, hukuk devletinde hukukun işlemesi gerektiğini, suç işleyenin karşılık görmemesi halinde karmaşa çıkacağını ifade ederek, şunları söyledi:

''Benim şahsi düşüncem, siyasi parti kapatmak çözüm değil. Bunu gördük ve yaşadık. A kapanır B kurulur, C kapanır D kurulur. Esas olan, kendi içinde değişim yaşayan CHP'nin, bir gençleşme, tekrar halkla kucaklaşma, halkın içinde olma, iddialı bir iktidar partisi haline gelme durumunu sağladığımızda, sandıkta AKP'yi kapatmadır. İşte biz 5.5 aydır Anadolu'yu bu nedenle karış karış dolaşıyoruz. Biz AKP'yi sandıkta kapatacağız. Benim tercih ettiğim yol budur. Hukuk yoluna karışmıyorum. İşte CHP'yi bu gücü toplamak için yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyoruz.''

Koç, parti içindeki sıkıntıları bildiklerini belirterek, CHP'nin genel merkez dışına çıkmasını, halkın içine karışmasını istediklerini söyledi.

CHP'nin değişim geçirip halkın umudu olan bir siyasi parti olması için yola çıktıklarını ifade eden Koç, ''Kimseyi eleştirmiyor, kimseyi kırmıyoruz. Partimizin halkla buluşması için çırpınıyoruz. CHP'nin ne yapacağı seçime çeyrek kala değil, her zaman halkla birlikte halkın içinde belirlenmelidir. Parti içi demokrasiyi mutlaka kuracağız. Küskün, kırgın binlerce partilimizi yeniden kucaklayacağız'' şeklinde konuşmasını tamamladı.

 



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,015 µs