En Sıcak Konular

'İncil ve Tevrat da dağıtırım'

18 Mart 2008 17:06 tsi
Kur'an dağıttığı için iddianamede adı geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İsteyen olursa İncil de Tevrat da Zebur da verebilirim. Kitap dağıtmak ne zaman suç oldu?" dedi.

Kocaeli'ndeki bazı belediye başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısınca AK Parti'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamede siyasi yasak getirilmesi istenen 71 kişi arasında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, bazı ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı ziyarette yaptığı açıklamada, destekten ötürü herkese teşekkür etti.

Cumhuriyetin kimsenin tekelinde olamayacağını ifade eden Karaosmanoğlu, “Bugün burada rahat oturabiliyorsak Çanakkale'de gözünü kırpmadan hayatını bu ülke için feda edenler sayesindedir” dedi. Türkiye'nin iyi yerlere geldiğini, bu tür gerilime sebebiyet verenlerin iyi düşünmesi gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

“Bu konuda şahsi üzüntüm hiç yok. Türkiye adına, Türk toplumu adına, sıkıntı çeken insanlar adına üzülüyoruz. Gerilim yaratılıyor. Allah'a şükür ne siz, ne biz hırsızlık, arsızlık, yolsuzluk yapmadık. Gece gündüz hizmet için koşturduk ve koşturacağız. Bu tür olaylar bizi ancak kamçılar. Bunlar demokrasimize yakışmayan, hukuk dışı olaylar. Ama oluyor bunlar, olağan şeyler. Ne yapmışız? 500 adet Kur'an-ı Kerim dağıtmışız. Müftülük, yaz ayında Kur'an öğrenmeye giden çocuklar için bizden dilekçeyle talepte bulundu, biz de bunu karşıladık.”

“BUNLAR KÜLTÜR HİZMETİDİR”

Konunun saptırıldığını, olayın bir kültür hizmeti olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in korkulacak bir kitap olmadığını söyleyen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

“Buradan açıkça söylüyorum, isteyen olursa İncil de Tevrat da Zebur da verebilirim. Kitap dağıtmak ne zaman suç oldu? Bunlar kültür hizmetidir. Kültür hizmeti de belediyenin görevidir. Kitaptan kimse korkmasın. İnanın iddianameyi görünce hukuk ve yargı adına sıkıntı duydum. Yargı boş sebeplerle işgal edilmemeli. Bu olayları ferdi olaylar olarak değerlendiriyorum. Bütün yargı organlarını bağlamaz.” Kitapların üzerine iliştirilen kartvizitten haberi olmadığını öne süren Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

“Bakın bu 71 kişilik liste kara değil, kızıl değil. Olsa olsa ak listedir. Biz de o listede bulunmaktan üzülmeyiz. Hırsızlık mı yaptık? Hizmeti mi aksattık? Birilerine bir şey mi peşkeş çektik? Vatandaşın, yoksulun hakkını mı yedik? Hayır. Ne yaptık, müftülük kitap istedi dağıttık. Bunlar bizim hizmetlerimizi engelleyemez. Yolumuza devam ediyoruz, hizmet üretmeyi sürdürüyoruz.”

“SİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

Belediye başkanları adına konuşan Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ise olayı “haksızlık” olarak nitelendirdi. Belediye başkanları ve Kocaeli halkı olarak iddianamede adı geçenlerin yanında olduklarını ifade eden Yenice, şöyle konuştu:

“Sizin ne kadar anayasaya uygun hizmetler ürettiğinizi, adil davrandığınızı, siyasi ayırım yapmadan bütün belediye başkanlarına eşit mesafede durduğunuzu, insan haklarına saygılı olduğunuzu, laiklik çerçevesinde belediyeyi yönettiğinizi hepimiz biliyoruz. Bunun için size destek olduğumuzu bildirmeye geldik. Bu olay organize bir beraberlik değil tamamen gönülden gelen bir beraberliktir. Size inanıyor ve güveniyoruz.”

AA



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs