En Sıcak Konular

Unakıtan: 'Dışarıda fırtına içeride rüzgar var'

18 Mart 2008 17:04 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti hakkındaki kapatma davasının yabancı yatırımcılara etkisi konusunda ''Etkilemez olur mu? Herhalde etkiler. Siyasi belirsizlik ekonomik belirsizlikleri getirir'' dedi.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunu (TESK) ziyaret eden Unakıtan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

AK Parti hakkındaki kapatma davasının yabancı yatırımcının Türkiye'ye bakışını değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin soru üzerine Unakıtan, ekonomik istikrarın fevkalade önemli olduğuna dikkati çekti. Ekonomik istikrar sağlanmadıkça, ekonominin kalkınamayacağını vurgulayan Unakıtan, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin en önemli dertlerinden biri sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır. Bunun için ekonomik istikrar gerekir. Siyasi istikrarsızlığın olduğu yerde ekonomik istikrarı zor sağlarsınız. Siyasi istikrar eşittir, ekonomik istikrar. O da eşittir büyümedir. Türkiye ekonomisi büyümek mecburiyetinde. Aksi halde yöneten değil, yönetilen ülke sınıfına girersiniz.

Gidin uluslararası toplantılara bakın. Hep zengin ülkelerin sesi çıkıyor. Fakir ülkelerin sesi sinek gibi çıkıyor.''

-YENİ TEDBİRLER-

Maliye Bakanı, dünya ekonomisindeki dalgalanmaya ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, ABD'deki krizden sonra dünyadaki herkesin buna yönelik tedbirler almak zorunda olduğunu ifade etti.

Dışarıdan bir fırtına geldiğinde insanların kapısını, penceresini, duvarını sağlamlaştırdığını kaydeden Unakıtan şöyle konuştu:

''Biz de bunu yapıyoruz. Bankacılığımızı sağlam tutmaya çalışıyoruz. Hazinemizi güçlendirmeye, bütçemizi sağlam tutmaya çalışıyoruz. Ocak-Şubat aylarında bütçemiz hep açık verirdi. Bu sene Şubat'ta fazla verdi. Ama bir bakıyorsunuz içeride de bir rüzgar çıkmış. Ona bir şey yapamıyoruz tabi. Onun için de bir şeyler yapılır.

Biz, demokratikleşme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AB ile müzakerelere hız vermek istiyoruz. Yapısal reformları hızlandırıyoruz. Sosyal Güvenlik Reformu, Türkiye'nin geleceği ve görünümü için çok önemli. Bunu çıkarmak mecburiyetindeyiz. AR-GE düzenlemesini çıkardık. İstihdamla ilgili çalışıyoruz. Yaptığımız, Türk ekonomisini güçlendirici tedbirleri alıyoruz.''

Unakıtan, bir başka soru üzerine de, Anayasa Mahkemesinin yabancı şirketlere mülk satışıyla ilgili iptal kararı sonrasında, yeni bir düzenleme için gerekçeli kararı beklediklerini bildirdi.

Gerekçe yayımlandıktan sonra, gerekçeyi dikkate alarak yeni bir düzenlemeye gidileceğini belirten Unakıtan, ''Yabancı yatırımcı, Türkiye'ye yatırıma gelecek. Yer alamadıktan sonra nasıl gelsin? O gerekçeye uygun bir çalışmayı kısa sürede yapacağız'' dedi.

zaman



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs