'atom kartı'nın şifreleri | " /> 'atom kartı'nın şifreleri | "/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt’ın 'atom kartı'nın şifreleri

18 Mart 2008 16:44 tsi
Büyükanıt’ın 'atom kartı'nın şifreleri ABD’nin beyin takımı Türkiye’nin hinterlandında kulis yapıyor. Dick Cheney Ortadoğu turunda. Mc Cain Irak’ı, Gates Hindistan’ı, Rice Çin’i ziyaret etti. Bu yoğun presin üzerine İsrail’in Expo 2015 adaylığımızı desteklem

Türkiye, çok önemli bir coğrafyanın tam da odağında bir ülke. Bu topraklarda bir günde konuşulan gündem, başka ülkelerin bir hafta hatta ayda tartışacağı kadar yüklü ve önemli.

AKP’ye açılan kapatma davasının üzerini örttüğü konulardan biri de geçtiğimiz hafta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ‘Küresel Terörle Mücadele Konferansı’nda yaptığı açılış konuşmasında kullandığı atom bombası çıkışı.

Büyükanıt Paşa, açıklamasında, Pakistan’daki seçimlere dikkat çektikten sonra “Eğer Pakistan'da yönetim Taliban'ın eline geçerse dünyada ilk kez bir terörist grubun eline atom bombası geçmiş olacak. Dünya bu tehdidi görmelidir” demişti.

iyibilgi okurları sonraki süreci de yakından takip etti. Pakistan, Türkiye’yi uyardı ve içişlerine müdahale anlamına gelen bu söz için açıklama istedi.

Aslında Büyükanıt’ın açıklamaları, büyük resmin ufak bir parçası. Kendinizi bir an baş döndürücü bir müzede, büyük bir tablonun karşısında, resmin bir parçasına bakan, o parçaya anlam vermeye çalışan sanatsever olarak hayal edin. Hadi hep birlikte geriye doğru birkaç adım atalım ve resmin tümünü görmeye çalışalım.

ABD’nin beyin takımı tümüyle Türkiye’nin hinterlandında kulis yapıyor. Dick Cheney Ortadoğu turunda. Mc Cain Irak’a sürpriz bir ziyaret yaptı. Gates Hindistan’da. Rice Çin’de. Peki, ama bu yoğun presin anlamı ne?

İşte burada Mahir Kaynak’ın görüşleri ön plana çıkıyor. ‘ABD, İran’ın doğuda Pakistan’a, batıda Irak’a karşı genişleme planından rahatsız. Türk ordusu da bu planı destekliyor’ diyordu deneyimli istihbaratçı.

Ve devam ediyordu: ‘AKP’ye açılan kapatma davasının laiklikle, hatta iç dinamiklerle ilgisi yok. Cheney, Türkiye’yi yanına alabilmek için Türk yargısını kullanarak AKP’ye şantaj yapıyor”

Büyükanıt’ın çıkışını, ABD ile birlikte yürüttükleri bir plan çerçevesinde okuyanlar var. Ama başka senaryolar da var. İddialardan bir kaçını sıralayalım:

1. Büyükanıt, ‘Pakistan’a doğru ilerleme niyetinde olan İran’a mesaj verdi, ‘Orada dur’ dedi.

2. Paşa, bölgenin güvenlik zafiyeti ve stratejik önemi nedeniyle kendisi de bir ordu mensubu olan Müşerref’in görevde kalmasını istiyor.

3. Büyükanıt’ın mesajı sadece içeriye idi. Atom bombasını eline geçirecek terörist grup PKK’da olabilir kastında bulunarak, TSK’nın bütçesinde artırıma gidilmesini ya da güvenlik meselesinin politikada birinci unsur olarak kalmasını istedi.

Konuya biraz daha yakından yaklaşalım ve Mahir Kaynak’a yeniden kulak verelim. Büyükanıt’ın atom bombası açıklamasının tam olarak ne anlama geldiğini Kaynak’ın değerlendirmesini isteyelim.

İşte Kaynak’ın iyibilgi'ye açıkladığı görüşleri:

Bir kere şunu söyleyeyim: Nükleer silahların teröristlerin eline geçme ve kullanılma ihtimali yoktur. Bütün terörist örgütler büyük ülkelerin kontrolündedir. O yüzden bu açıklamaların adresi başka.

Hem Bush’un, hem de Büyükanıt’ın açıklamaları Pakistan’da egemenlik iddiasında olan ülkelere (İran’a) gözdağıdır.

Aslında tüm bu olayların ABD açısından arka planında seçimler var. Bakın, Amerikan halkı güvenlik endişesi güttüğü anda, yani güvenlik meselesini birinci önceliği haline getirdiği anda cumhuriyetçilere oy verir.

Amerikan seçimleri manipüle ediliyor. Obama’yı aday gösteren Demokratlar, adeta başkanlığı Cumhuriyetçilere teslim ettiler. Dünya üzerinde şöyle bir plan var: Mc Cain iktidara getirilecek. ABD ve Rusya dünya üzerinde askeri renge unsurları olacaklar.

Amerikan seçimleri dünyanın yönüdür. Ben önümüzdeki dönemde güvenlik meselesinin dünyada birinci sıraya yükseleceğini düşünüyorum.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 4,737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs