En Sıcak Konular

Emine Erdoğan'ın gözyaşları

18 Mart 2008 16:16 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü törenlerinde ziyaret ettiği Şehitler Abidesi'nde gözyaşı döktü.

Anzak torunlarıyla birlikte şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, laleler bırakan Emine Erdoğan, şehitler için dua etti. Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında Emine Erdoğan, 94 yaşındaki şehit kızı Zeynep Benli'ye sarılarak, ağladı. Emine Erdoğan, Anzak torunlarıyla birlikte 'barış' için zeytin fidanı dikti.

Emine Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nın 93. yıldönümü nedeniyle AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Barış elçileri' programı kapsamında Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelandalı askerlerin torunları ve Türk şehitlerinin yakınlarıyla birlikte Çanakkale'ye geldi. Çok sayıda milletvekili ve partilinin eşlik ettiği Emine Erdoğan, 'Barış elçileri' programı kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

Şehitler Abidesi'ni ziyaret eden Emine Erdoğan'a buradaki vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan vatandaşlar, Emine Erdoğan ile hatıra fotoğraf çektirmek için yarıştı. Anzak torunları ve Türk şehitlerin yakınlarıyla abide önünde hatıra fotoğraf çektiren Emine Erdoğan, daha sonra şehitlerin mezarlarını ziyaret etti. Mezarlara laleler bırakan ve dualar eden Emine Erdoğan'ın, şehitlik ziyaretinde oldukça duygulandığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Döktüğü gözyaşlarını güneş gözlüğüyle gizlemeye çalışan Emine Erdoğan, bir ara yanında bulunan 94 yaşındaki şehit kızı Zeynep Benli'ye sarılarak, duygularını paylaştı. Emine Erdoğan, savaşta Enver Paşa tarafından kamuflaj olarak kullanılan şapkayı sembolize eden Enveriye'yi de ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu.

Emine Erdoğan daha sonra Şehitler Abidesi'nde Anzak torunlarıyla birlikte barışı simgeleyen 7 zeytin ağacı dikti. Kürekle diktiği fidanların üzerine toprak döken Emine Erdoğan, zeytin ağaçlarının barışa vesile olmasını diledi.

 


 

 

"BARIŞ ELÇİLERİ'Nİ KURUMSALLAŞTIRACAĞIZ"
Çanakkale Savaşı'nın meydana geldiği Gelibolu Yarımadası'nı gezen Emine Erdoğan, burada Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği ve Helles Anıtı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Emine Erdoğan, savaşta ve neler yaşandığını bilmeden barış isteğinin olmayacağını söyledi. Tarih yerlerin gezilmesinin kendi hükümetleri döneminde yapılan çalışmalar sonrasında gerçekleştiğini dile getiren Emine Erdoğan, yerli ve yabancıların tarihi süreçte neler yaşadıklarına gezerek şahit olduklarını bildirdi.
Emine Erdoğan, duygularını, "Çok şükür rahat bir şekilde hem yabancı hem yerli vatandaşlarımız gezip tarihi süreçte neler yaşandığına birebir şahit olarak yaşıyorlar. Çok duygulandım. Daha anlaşılır hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz" sözleriyle ortaya koydu.
Burada savaşın ve nelerin yaşandığını bilmeden barış isteği olamayacağına vurgu yapan Emine Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu çalışmaları yapanlara barış elçileri adı taktık. Hepimiz barış elçileriyiz. Buradaki savaşta ve neler yaşandığını bilmeden barış isteği olmaz. Ancak bunların yaşayıp neler neler çekildiğini, ne kadar zarar çekildiğini bilmeden barış için mücadele edilmez. İşte bunun için burada şehit olanların ve yabancıların ailelerini buraya davet ettik. Çok duygulandılar. İlk defa gelenler var.
'Kendileri de bu hareketi devam ettirelim, dünyanın barışa doğru gitmesi için birlikte gayret edelim, birlikte hareket edelim' teklifleri oldu. Bunu kurumsallaştırabilirsek katkımız olabilirse ne mutlu bize".
Emine Erdoğan, bir gazetecinin AK Parti'nin kapatılması davasını sorması üzerine, "Konumuz değil" diyerek cevap vermedi.

 

 


 

 

Haber7




Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs