şeytanlar bastı! | " /> şeytanlar bastı! | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa’yı şeytanlar bastı!

18 Mart 2008 15:57 tsi
Avrupa’yı şeytanlar bastı! Vatikan’ın 3 bin cinci papaz atayacağı haberini bu sabah iyibilgi’de okudunuz. Bunların kıdemlileri içinde 80 bin şeytan çıkarmış tecrübeleri bulunuyor. Üstelik bir çok ülke Vatikan’dan ‘resmi Exorcist’ talep ediyor. Anlaşılı

Avrupa ruhiyat literatürünün ana ayağı elbette Vatikan. Şeytan ve şeytan çıkarma ile ilgili yaşanan tüm gelişmelerin ya odak noktasında veya anlamlı bir parçasında yine Vatikan bulunuyor.

Esasen tarihi süreç de bu. Avrupa’nın tüm dönemlerinde “Şeytan ve kovma” ritüelleri önemli bir yer tutuyor. Ortaçağ’da da böyle olmuş bugün de böyle. Şeytan çıkarma işleminin veya ilgili tüm alanlarını kapsayan kelime ise “Exorcism”.

Ancak Avrupa’da Şeytan’a yönelik “operasyonların” son yıllarda artmasının ardında yine Vatikan ve halihazırdaki Papa var. Papa 16’ıncı Benedict döneminde Şeytan’a karşı yürütülen “savaşın” dozunda ciddi bir artış bulunuyor.

Bu da tüm Avrupa’nın Şeytan’a olan ilgisini artırıyor, şeytan çıkarma ayinlerinin sayısı artıyor.

Aslında Şeytan çıkarma ayinleri uzun süre yasaklandı. Daha doğrusu Vatikan’ın özel izni olmadan rahipler eliyle yapılamadı. Son şeytan çıkarma ayini 30 Haziren 1976’da Anneliese Michel isimli bir kıza yapıldı.

Bu ayin daha sonra “The Exorcism of Emily Rose” adlı korku filmine konu oldu ve büyük ilgi çekti.

Filme konu olan "gerçek" şeytan çıkarmanın öyküsü için TIKLAYINIZ

Bu tarihten sonra hemen tüm ülkelerdeki meraklı insanların ilgisini çekmeyi sürdürdü şeytan çıkarma ayinleri. Ancak bugüne kadar hem Şeytan çıkarmaya olan ilgi hem de ayinlerdekis artış bu kadar artmadı.

Gerçekte Vatikan’ın olaya yaklamışı resmi olarak red etmek hiç olmadı. Tersine, şeytan çıkarma ayinleri yasakken bile Vatikan’ın “resmi” şeytan çıkaran papazları bulunuyordu ve bu kadro bugün de adıyla sanıyla mevcut.

Bugün Vatikan’da dua ederek şeytan çıkaran Don Gabriele Amorth, Vatikan'daki kötü ruhları kovmak için görev yapıyor.

Alman Der Spiegel'ın haberine göre, şeytan çıkaran rahiplerin yöneticisi olarak gören yapan Don Gabriele Amorth, Vatikan'da yaşayan din adamlarının ruhlarını şeytanın ele geçirmemesi için haftanın yedi günü saat 9-16.30 arasında mesai yapıyor. 
Ruhlarına şeytan giren din görevlileri, Amorth ile görüşüyor. 21 yıl içerisinde 70 bin şeytan çıkardığını belirten Amorth, gençliğinde günde 17 şeytan çıkardığını söylemiş. Yani Vatikan’ın olaya bakışı bu kadar açık ve kabul ettiği görünüyor.

Şeytan çıkarma kadrosu elbette bir kişilik değil. Timlerden ve eğitim prosedüründen oluşan bir “Exorsist” ekibi var Vatikan’ın. Ama bunların hepsini özellikle destekleyen yine görev başındaki Papa.

İşte bir başka haber; “Katoliklerin ruhani lideri Papa 16'ncı Benedict, rahiplere emir vererek özel ‘şeytan çıkarma timleri’ kurulmasını istedi. Aynı zamanda rahiplere şeytan çıkarmayı öğretmek için de kurslar açıldı. Vatikan'ı gizli alemler ve satanistlerin güçlenmesine karşı koruma planı kapsamında Papa, her piskoposluk bölgesine şeytanla savaşmak için özel eğitim almış rahipler yerleştirilmesini de istedi. Vatikan'ın Exorsist Başkanı 82 yaşındaki rahip Gabriele Amorth, ‘Şükürler olsun ki, şeytanla savaşmaya kararlı bir Papa'mız var’ diye konuştu.

Papa’nın şeytan çıkarmaya destek vermesi, İtalya’da resmi eğitim kurumlarına da sirayet etmiş durumda. 2005 yılından bir haber; “İtalya’nın başkenti Roma’da bir ilahiyat fakültesi, genç rahiplere vücuda şeytan girmesi üzerinde ders vermeye başladı. Dersin amacı, Katolik inancına göre, ‘şeytanın kişinin ruhunu ele geçirmesiyle’ gerçek akıl hastalığı arasındaki farkları öğretmek. Dün 100 öğrencinin katıldığı ilk dersi, Vatikan’ın ‘şeytan çıkarma ruhsatı’na sahip bir rahip verdi. İtalya’da bu ruhsata sahip 400 rahip bulunuyor.”

Anlaşılacağı gibi Vatikan “rahiplerini ruhsatlandıracak kadar” hem konuya önem veriyor hem de kolayca çıkarımlanacağı gibi bu eylemin kendi tekelinde kalmasına çaba gösteriyor.

Vatikan-İtalya ilişkisi Şeytan çıkarma faaliyetlerinden etkilenen ilk ülkenin İtalya olmasını doğal kılabilir. Ancak Avrupa’da bir çok ülke bu ayinlerin etkisi altında.

Kısa süre önce Romanya’da meydana gelen bir olay da bunun ispatlarından; “Romanya'da çarmıha gerilerek üç gün boyunca soğuk bir odada bırakılan rahibe öldü. Manastırdaki bazı rahip ve rahibelerin polise verdikleri bilgiye göre, Maricica İrina Cornici adlı 23 yaşındaki rahibe, şiddet içeren davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle gerildiği çarmıhta 3 gün boyunca aç bırakıldı.

Manastır sakinleri, rahibenin deli olduğunu ve çarmıha gerilmek suretiyle kötü ruhlardan arındırılmasının amaçlandığını anlattılar. Romanya Ortodoks kilisesine bağlı yerel piskoposlukla polisin olayla ilgili ayrı ayrı soruşturma başlattığı bildirildi.

Polis, rahibenin ses çıkarmaması için ağzına bez tıkıldığını söyledi. Rahip Daniel: 'Şeytan çıkarma, Romanya Ortodoks Kilisesi'nin temel direklerindendir. Bunu bütün Hıristiyan dünyası bilir. Tanrı onun için bir mucize gerçekleştirdi ve İrina içindeki şeytandan kurtuldu. Pişman değilim.' dedi."

Bir şeytan çıkarma ayininin kriptoları; 'Cehennemde ölümü özleyen' Şeytan için TIKLAYINIZ

Bu olayın Papa’nın şeytan çıkarma timleri istemesi ve kurslar açılmasını müteakip aynı yıl içinde olduğunu not düşelim.

Dini hassasiyetleri yüksek olan bir başka ülke olan Polonya’da da işin “eğitimine” verilen önem fark ediliyor.

“Polonya’da, `şeytan tarafından ele geçirildiğine` inanan insanlar için bir `şeytan çıkarma` merkezinin kurulacağı açıklandı. Basında çıkan haberlere göre, yakın zamanlarda 20 kişinin, `içimde şeytan var` diyerek Katolik Kilisesi `ne başvurmasının ardından böyle bir merkez kurma düşüncesinin ortaya çıktığı belirtiliyor.

Merkezin başına getirilecek rahip Andrzej Trojanowski, Szczeczin kenti yakınlarında kurulacak merkezde aralarında psikiyatrların, din adamlarının ve `şeytan çıkarma uzmanlarının da bulunduğu 50 kişi görev yapacak.”

Bugün iyibilgi’nin aktardığı haberin notları arasında İsveç’in de Vatikan’dan “şeytan çıkaran” talep ettiği yazıyordu. Ama burada 2005 yılı, Papa, eğitimler ve ruhsat üzerinde biraz daha durmak lazım.

Katolik Kilisesi’nin din adamlarının eğitilmeleri amacıyla Roma’daki “Regina Apostolorum” ilahiyat fakültesinde dün başlattığı “şeytan çıkarma kursunda” konuşan ünlü “şeytan kovucu” rahip Andrea Gemma bakın neler söylemiş…

“Şarlatanlar şeytan çıkarma işine soyunuyor. Amatörlerin bu tehlikeli işten uzak dursun. Oyunla başlanır, ama şeytan çok geçmeden sizi ele geçirir. Katolik Kilisesi’nde sadece hiyerarşiye göre bazı rahipler şeytan kovma işlemi yapabilir”.

Tabii bundan sonra bir “kovucunun nasıl olması” gerektiği de anlatılıyor; “Kutsal hayat sürmeli, Meryem Ana’ya sadık olmalı, zahmetten kaçmamalı. Tanrıyı reddederseniz onun yerini düşmanı doldurur. Tarafsızlık mümkün değil. Neo paganizme (yeni çok tanrıcılık), agnostisizme (bilinemezcilik) ve Tanrıya isyana teslim olan modern toplumlarda şeytanın daha geniş faaliyet alanı bulması kaçınılmazdır. İçine şeytan giren birisini kurtarmak aylar, yıllar sürebilir. Şeytan kötülüğün tanrısı değil. Tanrı daha güçlü.”

2005 yılının Ekim ayında yapılan bu konuşma Gemma şeytan çıkarma işlemindeki en önemli silahı da açıklamış; “Eğer Latince konuşursam, şeytan Latince yanıt verir. Bu dilden korkar!” 

Satanizm’in yayılmasının da Vatikan’ı bu yola sevkettiğini düşünmek mümkün. “Vatikan’da ‘şeytan çıkarma’ konusunda ders veren eder Paolo Scarafoni, son yıllarda pek çok insanın Roma Katolik Kilisesi’ne olan inancını yitirdiğini ifade etti. Scarafoni, gençlerin, problemlerinin çözümü için `Şeytan `dan yardım istediğini de kaydetti.”

Vatikan özellikle gençlerin son dönemde medya, Rock müziği ve internetin etkisiyle Satanizmle daha fazla ilgilenmeye başladığını öne sürüyor. Roma Katolik Kilisesi , son yıllarda dünya genelinde artan Satanizm vakalarına karşı yüzlerce rahibi, `şeytan çıkarma ayinleri` için eğitime kararı aldığını duyuran Telegraph Gazetesi’nin haberine göre, plan kapsamında her piskoposun, kendi yetki bölgesinde, `şeytan çıkarma ayini` yapabilecek bir grup rahip hazırlayacağını belirtmiş.

www.iyibilgi.com Ankara-Özel



Bu haber 2,433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,027 µs