En Sıcak Konular

Yüzbinler Çanakkale'ye aktı / Foto Galeri

18 Mart 2008 15:50 tsi
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümünde yüz binler, atalarının şehit düştüğü topraklara akın ediyor. İşte duygu yüklü anların yaşandığı törenlerden kareler...

Çanakkale'ye ilk defa geldiğini söyleyen bazı vatandaşlar, herkesin ziyaret etmesi gerektiğini belirtiyor.

Otobüslerle feribota binip Gelibolu Yarımadası'na geçmeye çalışan ziyaretçiler, uzun kuyruklar oluşturdu. GESTAŞ Çanakkale-Ecabat arabalı vapuruyla Ecabat ilçesine ücretsiz geçen ziyaretçiler, burada kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Ecabat iskelesine ulaşanlar, ilk olarak Tarihe Saygı Parkı'nı gezdi. Sesli ve görüntülü olarak Çanakkale savaşlarının anlatıldığı parkta hatıra fotoğrafları da çekildi.

Törenler sebebiyle Çanakkale'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın törenlere aynı anda katılacak olması, güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardı.

Protokol üyelerinin güvenliği ve tören alanlarının trafik akışının düzenlenmesi için şehir merkezi ve şehitliklerde protokol yolu güzergahına araç park etmek yasaklandı. Ayrıca şehre gelen araçlarda ve şehitlik çevresinde genel kontroller sıklaştırıldı. Bölgeye Bursa, İzmir, Balıkesir ve Tekirdağ'dan gelen takviye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Törenlerde yaklaşık 2 bin polisin görev aldığı bildirildi. Çanakkale'den şehitliklere geçen arabalı vapurlar, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik botları tarafından korunuyor. Vatandaşların Şehitler Abidesi'ndeki törenlere rahat ulaşabilmesi için GESTAŞ, Çanakkale-Ecabat arabalı vapur seferlerini ücretsiz yaptı.

Çanakkale'ye ilk defa geldiğini belirten Ankara Polatlılı bir genç, "Harika bir yermiş. Gelmeyenlerin mutlaka görmesi lazım. Allah her insana bu topraklarda şehit olmayı nasip etmez." dedi.

Çanakkale'yi sadece tarih kitaplarında gördüklerini söyleyen başka bir genç ise, "Kitaplarda gördüklerimizi hissetmeye geldik. O anı yaşayamasak da burada hissettik. Atalarımızın ne çabalar harcayarak bu vatanı kurtardığını gördük." şeklinde konuştu. Okulda gördüklerini yaşama fırsatı bulduğunu kaydeden bir ziyaretçi de, "Daha önce gelmek nasip olmamıştı. Atalarımızın şehit düştüğü toprakları ziyaret etmek beni çok duygulandırdı." dedi.

Herkesin gelmesi gerektiğini kaydeden bir hanım, "İlk defa geliyorum. Burada askerlerimizin nasıl şehit düştüğünü gördük. Bu duyguyu herkesin yaşaması gerekir." diye konuştu. Sevinçli olduğunu ifade eden bir çocuk ise, "Daha önce görmediğim yerleri gördüm. Sevinçliyim, mutluyum." dedi. Şehit düşen dedeleri için dua ettiğini söyleyen bir vatandaş, "Şehitlerimizin anılarını tazeledik. Onlara Fatiha okuduk. Ne mutlu, şanlı bir ecdadın torunlarıyız." şeklinde konuştu. Buraları herkesin görmesi gerektiğini belirten yaşlı bir kişi de, "Babamın bana anlattıklarını görme fırsatı bulduk. Çok duygulandım. Allah herkese buralara gelmeyi nasip etsin." dedi. Değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen bir hanım ise, "Bence herkes gelmeli. Geldiğim için çok mutlu oldum." diye konuştu. Atalarının şehit düştüğü toprakları ziyaret etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden bir genç de, "Çok mutlu oldum, duygulandım. Duygularım kelimelerle ifade edilemez." dedi.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

HABER 7
 



Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs