En Sıcak Konular

Şu yurdum insanına bak!

18 Mart 2008 15:43 tsi
İtfaiyeyi gece yarısı en çok kadınlar arıyormuş... Bomba imha ekiplerini ise genelde öğrenciler ile cimriler... Bakın ne istiyorlar...

CNNTURK’teki ’Nası Yani?’ programında hayat kurtaran acil servisler ve meslekler konuşuldu. İtfaiye, ambulans, devriye polisi, cankurtaran, bomba imha ve AKUT’u temsilen çağrılan konukların anlattıkları ortaya Türkiye’deki manzarayı koydu.

Yangın, hırsızlık, hastalık gibi durumlarda alınan ihbar telefonlarının yanı sıra bu merkezlere düşen ihbarlar, Türk halkının ilginç yanını da ortaya koymakta.

112 ACİL SERVİS-Ambulans doktoru Mahmut Coşkun: -Bizim çağrı merkezine günde 100 bin çağrı geliyor. Bunun 3 bini sağlıkla ilgili ve bunların yaklaşık 500-600 tanesine ambulans gönderiyoruz. Sadece asılsız ihbar değil tabi ki... Bunların bir kısmı da sapık aramalar var. Telefonlar hiç susmaz bizim merkezde.

-Bizi en çok arayanlar telefon
satıcıları. İçinde kart yokken telefondan 112 aranabiliyor. Bu nedenle telefonu satarken denemek için çeviriyorlar. Ama şimdi sistem değişiyor, bu tür şeyleri yasaklayabiliriz.

110 İTFAİYE-Kocasinan İtfaiye Müdürlüğü Grup Amiri Hasan Karakaş:

-İtfaiyeyi de arıyorlar ’Yanıyoruz’ diyorlar. Gecenin bir saatinde arayıp ’yanıyorum’ diyen bayanlar oluyor. Şu anda bizim telefonlarda artık numara göründüğü için bu azaldı. En fazla ankesörlü telefonlardan bu sebeple aranıyoruz.

-Kedileri damdan indiriyoruz, sel baskınlarına gidiyoruz, kaçan kurbanlıklar için aranıyoruz.

-Geçen kurban bayramında boğanın biri inşaatın asansör boşluğuna düştü. Bizi aradılar. Gittik, onu da kurtardık.

-Yaşlı bir bayan aradı. ’Uşağım bizim evin logarına kedi düştü, sabahtan beri miyavlıyor, onu gelin alın’ dedi. Ekip gitti, geldiklerinde kahkahalarla gülüyorlardı. ’Biz gittik kedi arıyoruz, kadıncağız takma dişlerini logara düşürmüş meğerse’ dediler. Bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyoruz.

-Mesela hırsızlık yapacak vatandaş, binaya çıkamıyor, ’evim kilitli kaldı’ diye merdiven isteyenler oluyor. Geçmişte olan gerçek vakalar bunlar. Bu tür ihbarlar geldiğinde artık emniyet ekipleriyle hareket ediyoruz. Öyle cesaretli hırsızlar da var.

Emekli Bomba İmha Uzmanı Nazmi Nuri Çelik:

-Bizi en fazla üniversite ve lise öğrencileri arar. Dersine çalışmamıştır, bomba ihbarı yapar. Biz de okulu boşaltırız, imtihan iptal olur. Devamlı olur böyle şeyler.

-Bir de mesela beş arkadaş gidip bir yerde, Boğaz’da mesela yemek yerler. Birisi dışarı çıkar ankesörlü telefondan 155’e bir ihbar sallar. ’Filan lokantaya bomba koyduk, yarım saat sonra havaya uçacak’ diye. Devriye polisi oraya intikal eder. Lokantanın kapısından bağırır, beyler herkes dışarı çıksın diye. İlk başka ihbarı yapan çıkar. Hesap ödemekten kurtulurlar.

(televizyongazetesi)



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,290 µs