En Sıcak Konular

Türk futboluna bomba düştü

18 Mart 2008 14:46 tsi
Türk futboluna bomba düştü Ulusoy döneminde Futbol Federasyonu PFDK Başkanvekili olan bir ismin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltında. Rüşvet kıskacında bazı Süper Lig kulüpleri de var.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, EPDK, DSİ ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda iş takibi yapan, rüşvet alıp veren ve ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen 2'si eski milletvekili 1'i eski müsteşar toplam 18 kişi gözaltına alındı.

Dün başlatılan operasyonda aranan 1 kişinin ise yurtdışına çıktığı anlaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Dairesi tarafından yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışma sonucu Simsar Operasyonu başlatıldı. Başta Ankara olmak üzere İstanbul ve Konya'dan 40 yakın adresin basılmasıyla toplanan malzemeler Ankara Emniyeti KOM Şubesi getirildi. 18 kişinin sorgulandığı operasyonda gözaltına alınan zanlılar arasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve Futbol Federasyonu'nun eski Disiplin Kurulu Başkanı R.Ö. ile MHP eski milletvekillerinden Servet T. ve Mardin eski Bağımsız Milletvekili Süleyman B.'nin de bulunduğu öğrenildi.

FUTBOLA BOMBA DÜŞTÜ

Ankara'daki 'Simsar' operasyonunda gözaltına alınan 19 kişi arasında Haluk Ulusoy döneminin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanvekili avukat R.Ö. de var. R.Ö.'nün, birçok kulup ve futbolcunun cezalarında oynama yaptığı çıkarken, bu kulüpler arasında Süper Lig'deki bazı takımların da bulunduğu öne sürüldü.

Ankara'da polisin başlattığı "Simsar" operasyonunda para karşılığı çeşitli kamu kurumlarında iş takibi yapan bir organize suç örgütü ortaya çıkarıldı.

Haluk Ulusoy döneminde Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Başkanvekili avukat R.Ö., Trabzonlu R.H. ve eski Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı A.D., eski MHP Konya milletvekiliği yapan Servet Turgut ile geçen dönem Mardin'den bağımsız milletvekili olan Süleyman Bölünmez'in de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. R.Ö. ile R.H'nin liderliğini yaptığı suç örgütünün EPDK, Çevre Bakanlığı'na bağlı DSİ Genel Müdürlüğü, Futbol Federasyonu ve Sanayi Bakanlığı'nda bazı konularda devreye girdiği anlaşıldı.

Görevini kötüye kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan R.Ö. ile ilgili ayrı bir dosya yapıldığı belirtilirken, zanlının birçok spor kulubü ve futbolcusunun cezalarında oynama yaptığı anlaşıldı. Soruşturmanın ileriki aşamalarında da söz konusu spor kulubü yöneticilerinin de ifadesinin alınacağı öğrenildi. Bu kulüpler arasında Türkiye Süper Ligi'ndeki bazı takımların da bulunduğu öne sürüldü.
 
Haber 7



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs