En Sıcak Konular

Talat, Roth'u kabul etti

18 Mart 2008 13:25 tsi
Talat, Roth'u kabul etti Almanya Federal Parlamento Milletvekili Claudia Roth'u makamında kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk halkının Avrupa'da izole edilmiş son toplum olduğunu ifade ederek, izolasyonların kaldırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu'nun davetlisi olarak dün gece KKTC'ye gelen Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Parlamento Milletvekili Claudia Roth'u makamında kabul etti.

Talat, kabulde yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs Türk Türk toplumunun, Avrupa'da izolasyon altıdaki son toplum olduğunu belirten Talat, izolasyonların kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

Çok problemleri olduğunu, o nedenle politikalarını Avrupai anlayışa ve dünyayla uyumlu hale getirdiklerini anlatan Talat, sorunun diyalogla çözüleceğine inandıklarını söyledi. Kıbrıslı Türklerin isteklerinin demokratik olduğunu ve isteklerini açıkça ortaya koyduğunu belirten Talat, 2004 referandumunda Kıbrıslı Türklerin çözümden yana tavır ortaya koyduğunu, ancak Rumların tutumu nedeniyle çözüme ulaşılamadığını anlattı.

Talat, referandumun üzerinden 4 yıl geçtiğini ve hala çözüm aradıklarını söyleyerek, kalıcı çözümü dört gözle beklediklerini kaydetti. Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la cuma günü görüşeceğini anımsatan Talat, Rum tarafındaki değişikliğin kendilerini umutlandırdığını anlattı. Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Parlamento Milletvekili Claudia Roth da, bölünmüş toplumların tecrübesine sahip olduklarını ifade ederek, Avrupa'da duvarların ve sınırların yeri olmadığını kaydetti.

Roth, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde "pozitif bir iklim oluşturmak ve adanın birleşmesi için köprü olmak amacıyla" burada olduklarını söyledi. Claudia Roth, ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Talat'a, Berlin duvarından koparılan bir tuğla parçası takdim etti. Bu sırada elektriklerin kesilmesi esprilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Talat da Roth'a, ipek böceği kozasından yapılan çerçeveli el işi verdi.

yeni şafak



Bu haber 172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs