En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'den nevruz kutlaması...

18 Mart 2008 12:12 tsi
MHP Lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına Çanakkale Zaferi'nin önemine değinerek başlayan Bahçeli AK Parti'ye açılan kapatma davasını değerlendirdi, yaklaşan Nevruz'u kutladı ve Ülkücü gençliğe uyarıda bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, 93. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi. Bahçeli, "Çanakkale bizim için coğrafi bir bölgeden çok, her karışına bir vatan evladının uzandığı yerdir. Çanakkale Anadolu ve Rumelili onbinlerce gencin şehit düştüğü yerdir." dedi.

"Çanakkale denince yüreği titremeyenle paylaşacak ekmeğimiz yoktur" diyen Bahçeli, "Dikkat edin onlar bizden değildir" şeklinde konuştu.

DIŞARIDAN YORUM YAPILMAMALI
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'yi kapatma istemiyle açtığı davaya da değinen Bahçeli, davayı bütün ayrıntılarıyla değerlendirdiklerini söyledi. Davanın açıldığını ve bundan sonra yorum yapması gerekenin hakimler olacağını söyleyen Bahçeli, "Dışarıdan Anayasa Mahkemesi'ne yön vermeye çalışılmamalıdır." ifadelerinde bulundu.

SİYASİ GÜNDEM ALT ÜST OLDU
Açılan davanın devlet ve toplum hayatını derinden etkileyeceğini söyleyen Bahçeli, "Türkiye'nin hayli yüklü gündeminin, içine böyle bir gündemin de ortaya çıkması Türkiye'yi zor duruma düşürecektir." dedi.

DAVA ERDOĞAN İÇİN BİR İSTİSMAR ALANI OLDU
"Laikliği yıkma suçlamasıyla dava açılan siyasi parti bugün çoğunlukla iktidardadır" diyen Bahçeli, "Bu siyasi parti iktidardadır ve dava sonuçlanıncaya kadar ülkeyi kanunlar çıkararak yönetecektir. Alınan kararlar tartışma konusu olacaktır. Halkla yüzleşmeyen Sayın Erdoğan için 14 Mart 2008 için bir sisayisi istismar alanı olmuştur."

PARTİ KAPATMAYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADI
AK Parti'ye asıl cezayı vermesi gerekenin millet olduğu hatırlatmasında bulunan Bahçeli, AK Parti'ye sandıkta cevap verilmesi gerektiğini kaydetti. Bahçeli partilerin kapatılabilmesi için MHP'nin önerilerini de anlattı. Dava açılmadan önce partilerin uyarılmasının öngörüldüğü bir ön ikaz yapılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, bunun dışında yasalarda değişiklik yapılması yoluyla yapılacak düzenlemelerin zorlama olacağını ve bunun da Anayasal bir krize yol açacağını savundu.

AK PARTİ GERİYE DÖNÜP "NEREDE HATA YAPTIM" DİYE BAKMALI
AK Parti'nin gerilimler üzerinde yol aldığını savunan Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi geriye dönüp nerelerde hata yaptığına bakması gerekir" diye konuştu. Bahçeli, AK Parti'nin yargı sürecini beklemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

PARTİLERİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ
Başbakan Erdoğan'ın muhalefet partilerini kasdederek, "Zil takıp oynayacaklar" sözüne sert tepki gösteren Bahçeli, siyasi partilerin kendi istekleri dışında kapatılmasına MHP olarak karşı olduklarını, söyleyerek Başbakan'ın açıklamasını "seviyesizlik" olarak değerlendirdi.

BAŞBAKAN BİLİNÇLİ BİR SESSİZLİK İÇİNDE
Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye PKK sorunu için siyasi çözüm sözü verdiğini ileri süren Bahçeli, "Bunu ortamı geldikçe kademe kademe yapmak istiyorlar. Başbakan yerine ABD konuşuyor. Sayın Başbakan'ın siyasi çözümden ne kasdettiğini açıklamaması, bilinçli bir sessizliktir." ifadelerinde bulundu.

ÜLKÜCÜ GENÇLİĞE SESLENDİ
Ülkücü gençliğe seslenen Bahçeli, "Etnik tuzakları boşa çıkarmak için, uyanık olacaksınız, tahrikler ne kadar kötü olursa olsun tahriğe kapılmayacaksınız. Sokak çatışmalarına katılmayacak, vakur duruşunuzu göstereceksiniz." dedi.

Nevruz'un Balkanlardan Orta Asya bozkırlarına kadar yüzyıllardır kutlanan bir gelenek olduğu hatırlatmasında bulunan Bahçeli, "Türk milletinin nevruzunu kutluyorum" dedi.

8 Sütun



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs