En Sıcak Konular

Bahçeli'nin kapatma tepkisi / Video

18 Mart 2008 11:55 tsi
Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, AK Parti'ye kapatma davası ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli endişesini açıklarken, teklif önerdi, AK Parti'ye sert ifadelerle yüklendi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'ye kapatma davası ile ilgili açıklama yaptı.

Bahçeli'nin açıklamaları özetle şöyle:

Dava siyasi gündemi temelden sarsmıştır. Siyasi partilerin hangi durumlarda kapatılacağı bellidir. iddianamede yer alan suçlamalarla bundan sonra yorum ve açıklama yapmak siyasilerin değil mahkeme üyelerinin işidir. Dışardan hukuki fetvalar vermek hukuka saygısızlık olacaktır. MHP konuyu kısa bir sürede incelenmiş, ülkenin menfaati için somut öneride bulunmuştur. kapatma davası siyasi gündemi derinden etkilemekle kalmamıştır. Ne kadar süreceği bellli olmayan dava süreci siyasi kriz dönemi yaşanabilir. Türkiye'nin gündemi yeni kaos ortamı ile karşı karşıyadır. Sosyal ve ekonomik sorunlar Türkiye'yi nefes alamaz hale gelmiştir. MHP'nin endişeleri bu açıdan ele alınmalıdır. AKP'nin kapatılmasına yönelik

Laikliğe tehdidin odağı olarak görülen parti TBMM'de büyük çoğunluğpa sahiptir.

Bir ateş çemberinden geçen Türkiye'yi laikliğe karşı olduğu iddia edilen ve cumhuriyeti yıkmakla suçlanan bir partinin yönetecek olması ayrı bir noktadır. Böyle bir ortamda AKP'nin tüm tasarrufları tartışmalıu hale gelecektir.

Siyasi ortamın böyle sapması AKP'ye hesap verme konusunda vakit kazandırdı. Başbakan'a yeni bir istismar fırsatı verilmiştir.

Hazırlanan iddianame AKP'ye doping etkisi yapacaktır. Hesabın görüleceği yer seçim sandığıdır. halk gerekli cevabı verecek AKP silinip gidecektir. Siyasi partileri siyasetten tasfiye edecek güç Türk milletidir. MHP'nin anlayışı budur.

MHP laiklik kaşıtı eylemlerde partiden ziyade milletvekillerinin bireysel olarak sorumlu tutulmasını tartımaya açmaktadır. Bunun için dokunulmazlıklar yeniden gözden geçirilmelidir. Geniş tabanlı bir mutabakat ile bu konu görüşülebilir.

Anayasa'da yeni bir düzenleme yapılması konusu değerlendirilebilir. Yargının etkisizleştirilmesi veya üye sayıları üzerinden yasal oynamalar yapamak ateşin üzerine benzin dökmekten öteye geçmez.

Açılan dava sonrası son bir kaç gün içinde AKP yetkililerin takındıkları tutumları ile sağduyularını yitirmiştir. Bunu alınan oyla ilintilendirmek yanlıştır. Bu kuvvetler ayrılığına saygısızlıktır. AKP bugünlere devlet erkiyle çatışarak geldi. AKP hassa konularda ortamı alevlendirmeyi tercih etmiştir. yaşanan son gelişmeler kaşısında rasyonel düşünmekten uzaklaşan AKP, yargı sürecini beklemek zorundadır. iktidarın ele geçirme saplantısı gerilimi daha da artırdı. Sayın Başbakan'ın zil takıp oynayacaklar açıklaması talihsizdir. Temennimiz yaşanan gelişmelerden herkesin kendisine düşen dersi çıkarmasıdır.

 









HABER 7



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,991 µs