En Sıcak Konular

Erdoğan, Çanakkale'de hedef çizdi

18 Mart 2008 11:39 tsi
Başbakan Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93'üncü Yıldönümü törenlerinde konuştu. Çanakkale ruhunu tarif eden Erdoğan, Türkiye'nin gelecek hedefini çizdi.

Başbakan Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93'üncü Yıldönümü törenlerinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyleydi:

"Çanakkale ruhu şartlar ne olursa olsun devleti için canını gözünü kırpmadan feda etmesidir. Göğüslerini vatanlarına siper eden o kahramanları bir kere daha rahmetle minnetle anıyoruz.

Çanakkale bizim için bir sembol şehirdir. Çanakkale bir hürriyet ve istiklal meşalesidir. Sıkıntılardan çıkarak tarihe yeni bir altın sayfa yazmak istiyoruz. Aziz şehitlerimizden aldığımız emaneti dünyanın zirvesine taşımak için kararlıyız. Bunun için mücadelemizi gece gündüz sürdürüyoruz. Ülkemiz doğru istikamette kuruluş idealleriyle yol almaktadır. Türkiye artık bir krizler ülkesi değil fırsatlar ülkesidir. Artık geçmişin karanlıklarına dönemeyiz. Korkularından tamamnme kurtulmuş yepyeni bir Türkiye hayali kuruyoruz. Çocuklarımız okullarında o ufka o donanıma sahip olarak yetişsinler, istiklal hedefini sonsuzluğa taşısınlar istiyoruz. Artık bir tek vatandaşımızın bile umudu kaybolmasın istiyoruz.

Çocuklarımızın bugününe ve yarına kastedenlere karşı bir "Çanakale Geçilmez" filizi yeşersin istiyoruz. Nimeti de külfeti de hakkaniyetle paylaşalım istiyoruz. 2013 yılında Türkiye'de kişi başına gelirin 10 bin doları aştığında Türkiye'yi tutanı aşkolsun diyordum ya işte bunu yakalamak üzereyiz.

5 yıldır bir mücadele var. Yurdun dört bir yanında bir mücadele var. Her yıl burayı 250 bin kişi ziyaret ediyordu. Şimdi tam 3 milyona ulaştık. Bu rakamı gururla söylüyorum. Şehitler coğrafyası projesi ile tüm Çanakkale şehitleri belirlendi. Çanakkale'yi şehitlere layık hale getirdik. Türiye'yi geldiği noktadan daha ileri götürmeye kararlıyız.

Ayrıntılar gelecek

HABER 7
 



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs