En Sıcak Konular

'Şerefsiz' manşeti atan gazete hangisi?

18 Mart 2008 08:53 tsi
AKP'ye açılan kapatma davasını yorumlayan Avrupalılar yarıgıya en ağır saldırıları yapıyor. Eski Başbakanı Schröder, "Dava, darbe girişimi ve onursuzluktur" dedi... Peki, Schröder'e en sert tepkiyi gösteren hangi gazete oldu?

Bu gazete Yeniçağ... Haber şöyle...

Yargı bizim, parti bizim, sen kimsin ŞEREFSİZ

İşte Gerhard Schröder’in salyalarla bezeli açıklaması: "Bu sadece yukardan gelen bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türk halkının iradesine karşı yapılan onursuz bir girişimdir. Türk halkı Erdoğan hükümetini büyük bir çoğunlukla seçti. Uluslararası arenada büyük bir saygınlık gören Cumhurbaşkanı da demokratik olarak seçildi..."

AKP’ye açılan kapatma davasını yorumlayan Avrupalılar yarıgıya en ağır saldırıları yapıyor. Eski Başbakanı Schröder, “Dava, darbe girişimi ve onursuzluktur” dedi

AKP’nin kapatma davasının açılmasının ardından iktidarın her türlü teslimiyeti gösterdiği Avrupa vefa borcunu ödüyor. Yargıyı hedef alan Avrupalı siyasetçiler hakaretin ötesinde küfre varan ifadeler kullanmaya başladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın ’laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu’ iddiasıyla AKP hakkında açtığı kapatma davasını yorumlayan Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, boyundan büyük laflar etti.

Türk yargısına dil uzatan Schröder, davayı’ darbe girişimi ve onursuzluk’ diye nitelendirdi. Schröder, Türkiye gündemine bomba gibi düşen açıklamasında şunları söyledi:


“Bu sadece yukardan gelen bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türk halkının iradesine karşı yapılan onursuz bir girişimdir. Türk halkı Erdoğan hükümetini büyük bir çoğunlukla seçti. Uluslararası arenada büyük bir saygınlık gören Cumhurbaşkanı da demokratik olarak seçildi. Herkes bilmelidir ki, demokrasiyi geriye döndürmeye çalışmak başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bence bu dava AB’de, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de cesaretle demokratikleşme sürecini öne taşıdığı gerçeğini açıkça ortaya çıkaracak. Türkiye’nin AB’ye yakınlaşmasını sağlayan kişi Başbakan Erdoğan’dır. Türkiye’deki diğer güçlerin bu konuda yeterliliği yok. AB, her zamankinden daha fazla Erdoğan’ı desteklemesi gerektiğini idrak edecektir.” AKP’ye yöneltilen ’gizli İslamcılık’ suçlamalarının temelsiz olduğunu savunan Schröder, “Bence AKP kökten dinci olmayan bir İslam anlayışını AB’nin değerleri ile birleştirmeye çalışıyor. Bu girişim ancak desteklenebilir” dedi.

Yeniçağ

 



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs