En Sıcak Konular

Zapsu 'don meselesine' açıklık getirdi!

18 Mart 2008 08:19 tsi
Zapsu 'don meselesine' açıklık getirdi! AKP Kurucular Kurulu ve parti üyesi Cüneyd Zapsu, kendi adının da partisinin kapatılmasıyla ilgili iddianamede geçmesinden şeref duyduğunu belirterek, çok tartışma yaratan 'don' ifadesine yazılı açıklamayla cevap verdi.

AKP Kurucular Kurulu ve parti üyesi Cüneyd Zapsu, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç'la siyaset yasağı istenenler listesinde bulunmaktan şeref duyduğunu" bildirdi.
Zapsu, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AKParti hakkında kapatma istemiyle dava açtığını belirterek, ancak bu liste içinde olmamın sebeplerini duyunca şaşırdım ve üzüldüm" dedi.
 
İddianamede özellikle bir konunun dikkatini çektiğini belirten Zapsu, o konunun da daha önce yaptığı bir açıklama olan 'don' meselesi olduğunu kaydetti.
 
Bu mesele konusunda kendisini en çok üzen olayın ise bazı köşe yazarları tarafından 'terbiyesizlikle', 'edepsizlikle' ve 'kadına saygısızlıkla' suçlamış olmaları olduğunu belirten Zapsu, 'don' meseleseni açıklık getirdi.
 
Zapsu, "'Türbanını çıkar demek donunu çıkar demektir' dediğim yazılıyor, 'türbansızlar donsuzdur' mantığı buradan üretiliyor ve tüm yorumlar da bunun üzerine kuruluyor" diye konuştu.
 
Bu konudaki düşüncelerini, bazılarının ima ettiği gibi bir basın toplantısı, ya da basına konuşma şeklinde açıklamadığını, sadece bilişim fuarından dönen genç bir ekonomi veya bilgi işlem muhabiri ile samimi bir sohbette ifade ettiğini belirten Zapsu, aynı cümleyi bugün de yarın da kuracağını kaydetti.
 
'Teşbihte hata olmaz' diyen bir kültürü olan Türkiye'de 'don' kelimesinin kullanılabileceğini belirten Zapsu, bu konuda çifte standart yapıldığını iddia etti.
 
Cüneyd Zapsu, "Ben bir sohbet esnasında 'kral çıplak' dedim. Yoksa 'don' gibi bir teşbih olmasa dediklerim kimsenin umurunda olur muydu? Bunun seslendirmesini hanımların kendileri yapmalı, bu durumda olan kızlarla konuşulmalı; aslında olayı onlar anlatmalı. Bu iş bana kalınca, ki neyazık ki bazen kalıyor, işte ancak böyle oluyor!" dedi.
 
Kendisinin CIA, Mossad, El Kaide, PKK, BND, CI5, homoseksüel gibi çirkin ifadelerle suçlandığını belirten Zapsu, bunların hiç birinin 'kadını hor gören, kadın düşmanı' kadar kendisini üzmediğini ifade etti.
 
Zapsu, Yasin El Kadı olayında da kendisinin suçlandığını, ancak Yasin Kadı'nin İsviçre Mahkemeleri tarafından suçsuz bulunduğunda Türkiye'den bir tek Mehmet Ali Birand'ın 'yanlış yapmışız' dediğini hatırlattı.
 
Cüneyd Zapsu, "Sayın Başsavcımız'ın bu son suçlamaları karşısında şimdi yine sıfırdan, hatta nakızdan başlıyoruz. Tam iş hayatına tekrar dönmeye çalışırken gündemime tabii ki bu da girmiştir..." diyerek açıklamasını bitirdi.
 
ZAPSU NE DEMİŞTİ?
 
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Cüneyd Zapsu, 5 Mart'ta Almanya’dan dönerken uçakta türbanla ilgili şu değerlendirmede bulunmuştu:
 
"Türban takanların sadece yüzde 50’si inancı yüzünden takıyor deseniz bile, bu yüzde 50’ye ’türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar’ demekten farksızdır.
 
Türban sorunu özünde insan hakları konusudur. Benim eşimin ve kızlarımın başları açık. Türkiye’nin şeriatçı bir ülke olmasından korksam, ben korkardım. Türkiye asla İran olmaz çünkü bizde öyle bir sınıf yok.
 
Bugüne kadar Türkiye’de turban nedeniyle şişmiş bir balon oluştu. Erdoğan, üniversitelerde türbana izin vererek bu balonun patlamasını önledi."

 

 



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,904 µs