En Sıcak Konular

Clinton: Başkan yapın, Irak’tan çekileyim!

18 Mart 2008 01:11 tsi
Clinton: Başkan yapın, Irak’tan çekileyim! ABD’de Demokrat Parti aday adayı Hillary Clinton, Irak konusunda bir yol ayrımına gelindiğini söyledi. Irak’ın işgalini “kazanamayacağımız bir savaş” diye niteleyen Clinton, başkanlığa seçilmesi durumunda ABD ordusunu Irak’ta

“ABD’nin Irak politikası bir yol ayrımında” diyen Senatör Hillary Clinton, “savaşın ABD’nin ekonomik ve askeri gücünü yıprattığını, ABD’nin ulusal güvenliğine zarar verdiğini, yaklaşık 4 bin Amerikalının hayatına mal olduğunu ve binlerce kişinin de yaralanmasına neden olduğunu” vurguladı.

“Bu savaşa harcanan paralarla, ülke ekonomisinde sıkıntıya yol açan tut sat (mortgage) krizi çözümlenebilirdi, sigortasız 47 milyon ABD’liye sağlık hizmeti sağlanabilirdi, öğrencilerin üniversite paralarının karşılanması mümkün olabilirdi” diyen Clinton, savaşın, ilerideki yıllarda da etkisini gösterecek ağır maliyeti yüzünden “ülkenin ekonomik güvenliğinin de tehlike altında olduğunu” savundu.

Cumhuriyetçi Parti adayı senatör John McCain ve Başkan George W. Bush’un aynı politikayı savunduklarını ve Irak’taki Amerikan askerlerini “100 yıl daha” orada tutabileceklerini kaydeden Clinton, “Bu, kazanamayacağımız bir savaş” diye konuştu.

Clinton, “Her ikisi de (McCain ve Bush), bir başka ülkenin (Irak) iç savaşına bağlı kalmamızı istiyorlar” dedi.

Clinton, Başkanlığı kazanması ve gelecek Ocak ayında işbaşına gelmesi halinde hemen askeri danışmanlarını toplayacağını, onlardan, askerleri 60 gün içerisinde ABD’ye geri getirmeye yönelik bir plan hazırlamalarını isteyeceğini ifade etti.

Clinton, McCain ve Bush’un, “çekilmek yenilgi olur” şeklindeki görüşlerine katılmadığını, asıl yenilginin, ABD askerini 100 yıl Irak’ta tutmak olacağını kaydetti.

AA

 



Bu haber 1,140 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs