En Sıcak Konular

Başsavcının koruma sayısı artırıldı

17 Mart 2008 23:28 tsi
Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında açtığı kapatma davasının ardından kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın makam telefonları susmak bilmiyor.

           
 Başsavcı’ya açtığı dava sonrası yurdun dört bir tarafından ‘tebrik’ ve ‘tehdit’ telefonlarının geldiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde, Başbakanlık binasının karşısında bulunan makam odasına gelen Başsavcı Yalçınkaya’yı ilk olarak meslektaşları ziyaret etti. Yalçınkaya’yı ziyaret ederek ‘arkandayız’ mesajı veren meslekdaşları, yapılan haksız eleştirilere yanıt vermesi için Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’i de ziyaret etti. Yapılan görüşmeler sonrası, Yargıtay Başkanı Gerçeker, yazılı bir açıklama yaparak eleştiri sınırlarının zorlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Başsavcı Yalçınkaya’yı ziyaret eden Yargıtay üyeleri, makam telefonlarının susmadığını ve Yalçınkaya’ya gelen telefonların büyük bir bölümünün ‘tebrik’ amaçlı olduğunu ancak, “tehdit’ içerikli telefonların geldiğini de açıkladılar.

KORUMA SAYISI 3'TEN 5'E ÇIKTI

AKP hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın yakın koruma sayısı 3’ten 5’e çıkarıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için yapılan seçimlere katılmak üzere Yargıtay’a gelen Başsavcı Yalçınbkaya’nın koruma sayısının artmış olması dikkat çekti..

EMNİYET, DANIŞTAY OLAYINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Konuyla ilgili bilgi veren Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Danıştay örneğini hatırlatarak, Başsavcı Yalçınkaya'nın talebi olmaksızın görevlendirme yapıldığını belirterek, korumaların ve çevrede görev yapan ring ekiplerinin de konuyla ilgili duyarlı olmaları için uyarıldığını bildirdiler. Korumaların öncü ve artçı olmak üzere iki araçla koruduğu Başsavcı için koruma önlemlerinin duruma göre daha da arttırılabileceğini belirten emniyet yetkilileri Yargıtay'a giriş çıkışlarında sıkı denetim altına alındığını kaydettiler. 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,308 µs