En Sıcak Konular

Savcılık'tan 'ilahi' için soruşturma

17 Mart 2008 23:25 tsi
Uşak'ta İstiklal Marşı'nın kabulünün 87'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende İstiklal Marşı beklenirken ilahi yayını yapıldığı yolundaki iddialar üzerine savcılık inceleme başlattı.

          
 Uşak'ta İstiklal Marşı'nın kabulünün 87'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende İstiklal Marşı beklenirken ilahi yayını yapıldığı yolundaki iddialar nedeniyle başlayan tartışmalar üzerine Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görüntülerin incelemeye alındığı bildirildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, tartışmaya neden olan olayla ilgili bir soruşturma açılmadığını, ancak görüntülerin incelendiğini kaydetti.

Eğitim Bir-Sen Uşak Şubesi tarafından 13 Mart Perşembe günü düzenlenen ''İstiklal Marşı'nın Kabulünün 87'inci Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gecesi'' etkinliklerinde, İstiklal Marşı beklenirken, hoparlörden ilahi yayınlandığı iddiasıyla ilgili olarak Eğitim Bir-Sen Uşak Şube Başkanı Sezai Yılmaz ise olayın basına yanlış aksettiğini bildirdi.

Sezai Yılmaz, törende ilahi okunmadığını, marşın beklendiği sırada hoparlörden gelen müzik sesinin, yanlışlıkla devreye giren slayt gösterisinden kaynaklandığını söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

''Uşak Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen gecede ilahi okunmadı. Davetliler saygı duruşu ve İstiklal Marşı için ayağa kalktıkları sırada teknik masada oturan arkadaşımız, İstiklal Marşı yerine yanlışlıkla Mehmet Akif Ersoy için hazırlanan slayt gösterisini açmış. Slayt gösterisinin fonundaki müzik, yaklaşık 6 saniye hoparlörden yayınlandı.

Arkadaşımız hemen bu müziği kesip, İstiklal Marşı'nı açtı. Görüntülerde her şey açıkça ortada. Söz edildiği gibi 30 saniye değil, sadece 5 saniyelik bir bölümde müzik yayını geldi. O müzik de ilahi değil, sözsüz bir müziktir. İstiklal Marşı'nın bölünmesi ya da İstiklal Marşı öncesi ilahi çalınması söz konusu değildir.''
AA
 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,025 µs