En Sıcak Konular

İddianame önce Cumhuriyet'e sızdı

17 Mart 2008 23:19 tsi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılmasını isteğiyle hazırladığı iddianame ilk gün sadece Cumhuriyet Gazetesi'ne sızdı.

             
 Dün Hürriyet Gazetesi, 'İddianameyi kim sızdırdı' başlığıyla, Anayasa Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinin kamuoyuna sızdırıldığı savunuldu. Haberde, davaya bakacak Anayasa Mahkemesi üyelerinin iddianameyi gazete ve internet sitelerinde yayınlanmasından rahatsız olduğu ifade edildi. Bazı CHP'lilerin iddianameyi sızdıranların bulunmasını istediği görüşüne yer verildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın 14 Mart saat 16.30'da Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a teslim ettiği 162 sayfalık iddianame, 15 Mart Günü sadece Cumhuriyet Gazetesi'nde ayrıntılarla anlatıldı. Cumhuriyet Gazetesi 'AK Parti'ye kapatma davası' başlığıyla iddianameyi ayrıntılarıyla yazdı. Gazete haberinde, 'Cumhuriyet AKP hakkında kapatma istemli iddianameyi ele geçirdi' ifadesine yer vererek, ilk gün hiçbir gazetede yer almayan alıntılara yer verdi. Aralarında Hürriyet, Milliyet ve Sabah'ın da bulunduğu çoğu gazete ise, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları ve duyumlarla AK Parti'ye kapatma davası haberini sundu.

İlhan Selçuk: Sonra oturup ağlamasınlar

Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk, Başsavcılığın iddianamesinden haberdar gibi 14 Mart günü 'Sonra oturup ağlamasınlar' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bazı yazarların Cumhuriyet Gazetesi'ne el konulmasını istediğini yazan Selçuk, yazısını şöyle bitirdi: "Herkes birbirine soruyor: Ne olacak?.. Bu gidişle bir şeyler olacak... Ama, ben Cumhuriyet'e "İslamcı AKP Devleti" nin el koymasını isteyen gazeteye şimdiden haber vereyim... Bir şeyler olduğunda sonuç düşündükleri gibi çıkmazsa, oturup mazlum rolünde ağlamasınlar."

Zaman
 



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,829 µs