En Sıcak Konular

DSP lideri Sezer tostçu ile tartıştı!!

17 Mart 2008 23:15 tsi
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Kadir Has Üniversi'tesinde katıldığı konferansta 'Neden başörtüsü karşıtlığı yapıyorsunuz?' diyen bir tostçu ile tartıştı.

            
 Üniversitenin yanındaki kafede çalışan vatandaş Sezer'e, ''Neden başörtüsü karşıtlığı yapıyorsunuz?'' sorusunu yöneltince beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Sezer, tostçuya sert karşılık vererek, ''Sen bu toplantıyı proveke etmeye geldin'' dedi.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Kulübü'nün organize ettiği "Liderler Kadir Has'ta Buluşuyor" isimli programa katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Türkiye'nin dünü bugünü ve Yarını" başlıklı bir konuşma yaptı. Türkiye'nin bugüne gelene kadar bir çok darbeyle karşı karşıya kaldığını ve darbelerin demokrasiyi yozlaştırdığını belirten Sezer, "Darbe süreçlerinde hiç siyasetle uğraşmamış yaşını başını almış insanlar birden başbakan, cumhurbaşkanı, milletvekili oldular. Siyaset sorun çözmeden çıkıp sorun üretir hale geldi. Günümüzde de siyasetçiler sorun üretir hale geldi ve hatta sorunun ta kendisi halini aldı. Ama demokrasiler de siyasetsiz olmuyor. Siyasetteki yozlaşma önümüzü tıkayan nedenlerden bir tanesi." ifadelerini kullandı.

Sezer yaptığı konuşmanın ardından salonda bulunanların sorularını yanıtladı. Kadir Has Üniversitesi'nin hemen yanında bulunan çay ocağında tostçuluk yaptığı ve adının Muharrem olduğu öğrenilen esnaf ile Sezer arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Tostçu Muharrem, Türkiye'de yaşanan sağ sol kavgasının Ecevit tarafından başlatıldığını, Başbakan Erdoğan'ın "Elhamdülillah" dediği için AK Parti'nin kapatılmaya çalışıldığını söylemesi Zeki Sezer'i kızdırdı. Tostçuyu provakatör olmakla suçlayan Sezer, "Eminimki siz bir siyasi partiye üyesiniz ve hatta o partide yöneticisiniz. Herkes haddini bilecek.'' yanıtını verdi. Tostçu'nun "Neden başörtüsü karşıtlığı yapıyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna da sinirlenen Sezer, "Ben başörtüsü karşıtı olduğumu şimdiye kadar ne zaman söyledim? Ben başörtüsü sorununu biliyorum. Diyanetten sorumlu bakanlık yaptım bu ülkede. Başörtüsüne karşı değilim. Sadece başörtüsünün siyasallaştırılmasına karşıyım. " şeklinde tepki gösterdi.

 Sezer kendisine soru soran tostçunun eliyle tepki işareti yapması üzerine sinirlenerek, "Senin soruna cevap vermiyorum. Bunu saygı değer bulmuyorum ve sorunu cevaplamayacağım. Sen buraya bu toplantıyı proveke etmeye geldin." şeklinde tepki gösterdi.

AK PARTİ'NİN KAPATILMASI İLE İLGİLİ

Zeki Sezer, toplantı öncesi de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Sezer, parti kapatılmasını doğru bulmadıklarını ancak tüm siyasi partilerin yasalara uyması gerektiğini söyledi. Sezer, "İktidar partisinin kapatılmasıyla ilglii süreç başladı' diyerek sevinecek değiliz. Ama 'Biz yüzde 47 aldık herşeyi değiştiririz' demek de demokratik bir tutum değildir" ifadesini kullandı. Sezer, parti kapatılmasına karşı olduklarını ve parti kapatmalarının Türkiye'de hiçbir zaman çözüm getirmediğini söyledi.

Zeki Sezer, AK Parti'nin sürecin başlamasından hemen sonra Anayasa'nın 69. maddesinde değişiklik yapma düşüncesinin doğru olmadığını belirterek, "Süreç tam başlamışken AK Parti'nin kapatılması ile ilgili bir dava anayasa Mahkemesi'ne Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından açılmışken, 'Biz Anayasa'yı değiştiririz, yasaları değiştiririz' demek hem etik değil, hem ahlaki değil, hem de siyasi ve hukuksal açıdan doğru değil." ifadelerini kullandı.

Tüm siyasi partilerin yasalara uymak zorunda olduğunu belirten Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin ''Biz laikliğin en büyük savunucusuyuz. Laiklik bizim güvencemiz altında'' sözlerini ispatlayacak adımlar atması gerektiğini söyledi. Demokrasilerin özgürlükler ve kuralları bir arada barındırdığını belirten Sezer, "Parti kapatmak çözüm değil diye yasalara uymama hakkının hiçbir partide, yöneticide, milletvekilinde ve başbakanda olmadığını söylüyorum. Yani 'Ben yüzde 47 oy aldım, istediğimi yaparım, kimse de bana karışamaz' demek aslında sayın Başbakan'ın hiç dilinden düşürmediği demokrasi ve özgürlük deyimlerine terstir. Demokrasilerde özgürlükler vardır. Ama aynı zamanda kurallar da vardır. Yönetilenler kadar yönetenlerin de vatandaşlar kadar başbakanların da siyasetçilerin de milletvekillerinin de bu kurallara uyması gerekir. şeklinde konuştu.

 "Biz 'İktidar partisi kapatılıyor' diye sevinecek değiliz" diyen Sezer, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dava açılmasından sonra sağ duyulu davranmak yerine, açıklamalarıyla daha fazla gerginliğe sebep olduğunu savundu.

Haber7



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs