'düğmeci'sinden zigzaglar | " /> 'düğmeci'sinden zigzaglar | "/>

En Sıcak Konular

28 Şubat'ın 'düğmeci'sinden zigzaglar

17 Mart 2008 22:47 tsi
28 Şubat'ın 'düğmeci'sinden zigzaglar 28 Şubat sürecinin 'TV sponsuru' ATV'deki 'performansı' ile hatırlanan Ali Kırca, haber bülteninde noter huzurunda anket yaptırdı. 265 bin kişinin yüzde 70'i AKP'den yana oy verince Ali Kırca renkten renge girdi. Sıkışan Kırca bakın sonunda ne dedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davası medyada çeşitli şekillerde ele alınıyor.

Ali Kırca yönetimindeki Show TV Anahaber’de noter huzurunda yapılan ve 265 bin kişinin katıldığı ankette AK Parti yüzde 70 oy aldı.

Anketten umduğunu bulamayan Kırca’nın programı kapatırken AK Parti seçmeninin davaya tepki olarak ankete daha fazla ilgi gösterdiklerini söylemesi ise dikkat çekti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya’nın AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi’ne açtığı kapatma davasını 14 Mart’ta tebessüm ederek kamuoyuna duyuran Ali Kırca, bugün de Show TV Anahaberde yaptırdığı ve AK Parti’nin yüzde 70 oy aldığı anket sonucundan pek memnun olmadığını açık bir şekilde ifade etti.

Eyüp 4. Noteri 1. Başkatibi gözetiminde yapılan ve 264 bin 840 kişinin katıldığı ankette AK Parti yüzde 70, CHP yüzde 18, MHP yüzde 6 ve DTP yüzde 4 oy aldı.

Show TV Anahaber’in sonunda noter görevlisinin sonuçları açıklamasının ardından ‘’tarafsız haberciliğiyle övünen’’ Kırca, şöyle konuştu:
‘’Bu sadece SMS anketi. Kesinlikle siyasi partilerin aldığı desteği göstermiyor. 22 Temmuz seçimleriyle de mukayese edilmesi doğru olmaz. Hakkında kapatılma davası açılan bir partinin seçmenlerinin daha aktif olması normal. Bu anket, daha çok davanın AK Parti seçmeninde oluşturduğu etkiyi gösteriyor.’’

Daha çok AK Parti dışındaki partilerin seçmenleri tarafından izlenen Kırca’nın yaptırdığı anketin sonuçlarını kabullenememesi izleyenlerin tepkisini çekti.

Kırca’nın sözlerine sinirlenen çok sayıda vatandaşın kanalı aradığı ve telefonlarının kitlenmesine neden olduğu öğrenildi.

Emrullah Öztürk / timeturk



Bu haber 1,880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,162 µs