En Sıcak Konular

Konuk başbakan bu işe çok şaşırdı!

17 Mart 2008 19:50 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da temaslarda bulunan Estonya Başbakanı Andrus Ansip'i ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. İşte açıklamalar...

Estonya'dan Türkiye'ye başbakan düzeyinde ilk ziyaretin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Erdoğan, görüşmelerde ikili ilişkilerin ele alındığını ifade etti. Bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığını ifade eden Erdoğan, "Estonya'nın AB sürecinde Türkiye'ye verdiği destek var. Görüşmede Kıbrıs konusu da yer aldı.Başbakan Estonya'nın olumlu yaklaşımını dile getirdiler.Estonya Parlementerlerinin KKTC'ye yaptığı ziyaret, KKTC'ye yönelik moral noktasında önemli bir katkı oldu" dedi.

Estonya Başbakanı Andrus Ansip ise iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu belirterek, "Türkiye, biz NATO'ya hazırlanırken çok destek çıktı. Estonya AB'nin genişlemesini desteklemektedir. Estonya'nın AB'ye katılma hayali bizim için çok önemliydi ve somut bir hedefti. Bu hedef sayesinde çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Yaptığımız her şeyin aslında kendimiz için olduğunun bilincinde geldik. Bu reformların Brüksel için olmadığını biliyorduk. Türkiye'yi bir gün AB'nin içinde umut etmekteyiz. Ekonomik başarılarınızı alkışlıyoruz.

SİYASİ SORUNLARIN PARLEMENTODA ÇÖZÜLMESİ GEREKİR

İki başbakan açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuk Başbakan Ansip, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin olarak şunları söyledi;

"Türkiye demokratik bir ülkedir. Tüm siyasi sorunların, AB üye ülkelerinde parlamentolarında çözülmesi gerekir mahkemelerde değil. Türk halkı son parlamento seçimlerinde kararını vermiştir. Seçimini yapmıştır. Her konuya demokratik bir çözüm bulunmaması için bir sebep yoktur."

KAPATMA SÜRECİNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bir gazetecinin, "Parti kapatılmasını zorlaştıracak adımlar için çalışmalar yapılıyor mu?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu işin başındayız henüz. Arkadaşlarla değerlendirmeler yapılıyor. Bir taraf durumundayız. Taraf olmamız nedeniyle de konuşacağımız yerler bellidir.Bunu her yerde konuşmak doğru olmaz. Olay bir hukuki süreçtir. Atılması gereken adımlar atılacaktır. Çalışmalar yapılıyor. izzat katıldığım çalışmalar var.Tek söyleyeceğim şudur; 'Demokrasi, özgürlükler özellikle demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içinde 5 yıl içinde nasıl bir yer bulmuştur, nasıl bir uygulama alanı bulmuştur bunu halkımın büyük çoğunluğu izlemiş ve memnun kalmıştır ki AK Parti iktidarına 22 Temmuz'da % 47 ile yola devam demiştir. Bunun sorumluluğu içinde bu süreci işletiyoruz.Yapılan girişime yönelikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşımdan isteğim şudur: Herhangi bir gerilime gerek yoktur. Bizler iktidar olarak omuz omuza halkımız ile bütünleşerek bu yolculuğa devam edeceğiz. Bizim yolumuz hizmet yoludur."

ERKEN SEÇİM YOK

Erdoğan, "Erken genel seçim olacak mı?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:" Onlar saçma şeyler. Olacak işler değil. AK Parti iktidarı Türkiye'yi bu tür yanlışlardan kurtardı. Muhalefetin çok çok fazla arzu etmesi karşısında iş öyle bir noktaya geldi ki yine seçimleri birkaç ay öne aldık. Cumhurbaşkanlığı olayı olmamış olsa biz işi yine zamanında yapardık.Genel seçim üzerinden 5-6 ay geçmiş.Yerel seçimlerden sonra normal zamanda milletvekili seçimini yapacağız.Türkiye artık buna alışmalı. Ülkemizde istikrar ve güven var. Bunu asla bozdurtmayız. Piyasalarda bugün 42.500'den 38 bine ulaşan bir düşüş yaşandı. Bunların üzerinde hep beraber düşünmemiz lazım.Demokraside asla zedelenmeye tahammül yoktur.Demokrasi ve ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi de zedelenir. Zorlamalarla bir yere varmak mümkün değil.

Biz kırgın veya kızgın değiliz. Devletin başında olanlar böyle bir hakkı kendinde bulamaz. Biz kimseye kızgın olmadan emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz. İyi bir yoldayız.Önümüzü bariyerler konulmasına müsaade edemeyiz."



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs