En Sıcak Konular

Yeşil kart ölümden sonra geldi

17 Mart 2008 19:41 tsi
Kaymakamlık binası önünde üzerine benzin döküp kendisini yakarak yaşamına son veren 40 yaşındaki Hilmi Matlisa'nın yeşil kart başvurusu öldükten sonra kabul edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde kendini yakan 40 yaşındaki Hilmi Matlisa'nın ölümünün ardında bir dram çıktı.

Kaymakamlık binası önünde üzerine benzin döküp kendisini yakarak yaşamına son veren 40 yaşındaki Hilmi Matlisa'nın yeşil kart başvurusunun kabul edilmemesi üzerine kendini yaktığı ortaya çıktı.
 
Matlisa'nın kendini yakmasından sonra polislerin eve gelip, aileye yeşil kart çıktığını söyledikleri öne sürüldü.
 
15 yıl önce evlendiği eşinden çocuğu olmadığı gerekçesiyle boşanan Hilmi Matlisa, komşu kızı 34 yaşındaki Tülay Bütev ile 3 yıl önce yaşamını birleştirdi, ancak nikah kıymadı.
 
Matlisa'nın nikahsız eşi 2 ay önce 1'i erkek üçüz bebek dünyaya getirdi.
 
Erken gerçekleşen doğumda, kız bebeklerden biri solunum yetmezliğinden öldü, diğer 2 bebek Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
 
'Efe' adı verilen erkek bebek 34 gün hastanede kuvözde kaldıktan sonra taburcu edildi.
 
3 bin YTL tedavi masrafını ödeyemeyen aile yeşil kart başvurusunda bulunurken, minik Efe'nin taburcu işlemleri, anneannesi Gürcüye Bütev'in tedavi ücretine karşılık senet imzalamasıyla yapılabildi.
 
Sağlık durumu ciddi olan kız bebek, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Yaklaşık iki aydır tedavi altında bulundurulan ve hastanede "Bütev bebek" adıyla kayıtlarda geçen minik kız, yaşam savaşını kazandı.
 
Bir hafta önce aileyi arayan hastane yetkilileri, kızlarının sağlığına kavuştuğunu, tedavisinin sona erdiğini belirtip, taburcu işlemlerini yaptırmasını istedi.
 
Günlük bulduğu işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Hilmi Matlisa, 11 bin 70 YTL'lik tedavi masrafı ile şoke oldu.
 
Hastane yetkilileri, parayı ödeyecek gücü olmadığını bildiren Matlisa'ya yeşil kart getirmesi durumunda çocuğunu para ödemeden taburcu edebileceğini iletti.
 
Daha önceden yeşil kart için başvurduğunu söyleyen Matlisa, geçen cuma günü Tarsus Kaymakamlığı'na giderek, başvurusunun akıbetini sordu.
 
"Kendimi yakarım tehdidi"

 
Yeşil Kart Bürosu'ndaki yetkililerin, başvurunun ret edildiğini söylemesi üzerine bunalıma giren Matlisa, Kaymakam Abdulhamit Erguvan ile görüşmek istedi.
 
İddiaya göre, görevlilerin kaymakamla görüşmesine izin vermediği Matlisa, sinir krizi geçirip, Kaymakamlık görevlilerine, "Yeşil kartı vermeyip, beni kaymakamla görüştürmüyorsunuz, ben de kendimi yakacağım" diyerek bağırıp, binayı terk etti.
 
Bu tartışmadan kısa bir süre sonra da 1 bidon benzinle Kaymakamlık binası önüne gelen Matlisa, benzini üzerine döküp, ateşledi.
 
Ağır yanıklar içinde hastaneye götürülen Matlisa, bir gün sonra yaşamını yitirdi.
 
Eşinin intiharının işsizlikle ilgisi olmadığını bildiren Tülay Bütev ise eşi öldükten sonra yeşil kartın çıktığını söyledi.
 
Mersin Üniversitesi yetkilileri ise, Bütev bebeğin 2 aydır süren tedavisinin tamamlandığını, ailenin 11 bin 700 YTL hastane masrafını ödeyemediği için yeşil kart çıkarmak için uğraştığını bildiklerini söylemekle yetindi.
 
Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, yeşil kart verilmediği için kendini yakan Hilmi Matlisa'nın değil, nikahsız eşinin başvurusu olduğunu belirterek, "Kendisinin direk bize bir başvurusu yok" dedi.
 
Kaymakam Erguvan’ın verdiği talimat üzerine Yeşil Kart Bürosu'nun, Hilmi Matlisa'nın kendini yaktığı gün nikahsız eşi ve çocukları için yeşil kart hazırlandığı öğrenildi.
 
Ancak, Tülay Bütev, eşinin kendini yakmasının ardından hazırlanan yeşil kartları henüz almadı.

cnnturk.com



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs