En Sıcak Konular

Günay: Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz

17 Mart 2008 17:34 tsi
Günay: Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz Tarihe Saygı Parkı'nın açılış töreni için Çanakkale'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Birileri cumhuriyeti istismar ediyor, biz cumhuriyetin eserlerine sahip çıkıyoruz'' dedi.


Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde OPET'in yaptırdığı Tarihe Saygı Parkı'nın açılış töreni için Çanakkale'ye gelen Bakan Günay, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle basına kapalı olarak bir süre görüştü.

Bakan Günay, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'yi her alanda ileri götürmeye çalıştıklarını, ileri götürmenin sözle değil işle, gayretle, üretimi ve verimi artırmakla olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarının 5 yılı aştığını, bu süre içinde Türkiye'de ilk kez ekonomik göstergelerin sürekli olarak iyiye gittiğini ifade eden Bakan Günay, şöyle konuştu:

''AK Parti iktidarı 5 yıl içinde enflasyonu nereden aldı, tek haneli rakamlara getirdi. Dünyada kriz söylentileri varken Türkiye bu badireden herhangi sıkıntıya uğramadan yürüyor gidiyordu ve yine inşallah gidecek. Ama bazı çevreler ne yazık ki bu gidişten çok mutlu olmuyor. Bazı çevreler, haklı haksız, bilerek bilmeyerek, bazı tuzaklara, bazı ket vurmalara, bazı engellemelere araç oluyor. Böyle sıkıntılı bir ortamdan geçiyoruz.''

-''HALKA SIRTINI DÖNEREK CUMHURİYETE SAHİP ÇIKILABİLİR Mİ?''-

Türkiye'de yeniden ''demokrasi, parti kapatma, laiklik, cumhuriyet'' tartışması yaşandığını belirten Günay, ''Bu, Türkiye demokrasisini ikinci sınıf hale getirme sonucunu doğuruyor. Bizim sıkıntımız bundan. Yaptığımız işten katiyen kaygımız yok. Her yerde iftiharla söyledim, bazıları Atatürk'ün adını istismar ediyor, biz eserlerine sahip çıkıyoruz'' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Amasya Tamimi'nin imzalandığı binanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Birkaç yıl önce Sayın Başbakan binanın resmini görmüş. 'Bina nerede?' demiş, bina yok ortada. Başbakan talimat verdi. Geçen ay binayı gezerken göğsüm kabardı. Bütünüyle Amasya Tamimi'nin imzalandığı bina şu anda ayakta. Bu, Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. Birileri Cumhuriyeti istismar ediyor, biz cumhuriyetin eserlerine sahip çıkıyoruz. Halka sırtını dönerek cumhuriyete sahip çıkılabilir mi? Halkın inançlarını, değerlerini, yaşamını küçük görerek, inançlarından korkarak, giyimini aşağılayarak cumhuriyetçi olunabilir mi? Cumhuriyetçi olmak demek, halkçı olmak demek. Halkçı olmadan kendi halkını küçük görerek cumhuriyetçi, halkçı, demokrat olunabilir mi? Ama maalesef böyle eskimiş bir anlayış Türkiye'de hala zaman zaman bir yerlerde boy gösteriyor.''

Bakan Günay, arkalarında ve önlerinde halkın olduğunu dile getirerek, ''Yarın sandığa gitmemiz durumunda 20 milyonla çıkarız'' dedi.

-''ÇANAKKALE, TURİZMİN ÖZEL ALANLARINDAN''-

Bakan Günay, Çanakkale'yi Türkiye turizminin özel alanlarından biri olarak gördüğünü, kenti kitle, kıyı turizminden çıkarma, mümkün olduğu kadar Anadolu'ya yayma, kültüre dayalı bir hale getirme konusunda gayretleri ve çalışmaları olduğunu söyledi.

Sadece denizden ve kumdan yararlanan turistlerin, dünyanın her yerinde en az gelir bırakan turist kitlesi olduğunu söyleyen Günay, ''Kente gelen turist, müzeyi, ören yerini geziyorsa, yerel hayatla tanışıyorsa, oradaki damak tadını hissediyorsa o zaman ülke ekonomisine daha fazla katkısı oluyor'' dedi.

Günay, Türkiye'nin tarihine, kültürüne, ekonomisine sahip çıkmak ve Türkiye insanının yüzünü güldürmek, dertlerini çözmek için gayret ettiklerini belirterek, ''Turizm aynı zamanda istihdam yaratıyor. Türkiye genç bir ülke, insanlara iş arayışımız var. Fabrika kurmaktan turizme yatırım yapmak daha kolay, üstelik toplumu ileriye dönüştürücü bir faaliyet alanıdır'' diye konuştu.

Haber 10



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs