En Sıcak Konular

Baykal'ın Çanakkale mesajı bir tuhaf

17 Mart 2008 15:59 tsi
Baykal'ın Çanakkale mesajı bir tuhaf CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çanakkale Savaşî'nın 93.yıl dönümüyle yayınladığı mesajında ''Bölücülük ve irtica tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz günümüzde de laik Cumhuriyetimiz ile kazanımlarını, ulusal birlik ve toprak bütünlüğümüzü aynı anlayışl

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çanakkale Zaferi'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın; bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadele ile kazanıldığını belirterek, ''Bölücülük ve irtica tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz günümüzde de laik Cumhuriyetimiz ile kazanımlarını, ulusal birlik ve toprak bütünlüğümüzü aynı anlayışla savunup koruyacağız'' dedi.

Baykal, Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümünün gurur ve mutlulukla kutlandığını belirten Baykal, şunları kaydetti:

''Çanakkale'de düşman kuvvetlerine 'dur' diyen Mustafa Kemal ve arkadaşları, gelecekte verilecek Kurtuluş Savaşı'yla dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgarının da habercisi oldular.

Ülkemize yönelik emperyalist saldırıyı püskürten ve 'Çanakkale geçilmez' dedirten şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizden hem bugünümüz, hem de geleceğimiz için alınması gereken ders, bağımsızlıktır, özgürlüktür, birliktir.

Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden Anadolu'nun dört bir yanından Çanakkale'ye gelen ve anayurdu savunmak için canını veren, kanını döken askerlerimiz, 93 yıl önce işgalcilere karşı omuz omuza mücadele ettiler. Çanakkale Zaferi de Kurtuluş Savaşı da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadele ile kazanıldı.

Bölücülük ve irtica tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz günümüzde de laik Cumhuriyetimiz ile kazanımlarını, ulusal birlik ve toprak bütünlüğümüzü aynı anlayışla savunup koruyacağız.

Bu inanç ve kararlılıkla Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum."

haber 7



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs