1 milyon dilekçe! | " /> 1 milyon dilekçe! | "/>

En Sıcak Konular

Kapatmaya karşı 1 milyon dilekçe!

17 Mart 2008 15:39 tsi
Kapatmaya karşı 1 milyon dilekçe! Başsavcı Yalçınkaya’nın AK Parti’nin kapatılması için açtığı dava, hukuk çevresinde eleştirilirken, Taraf Gazetesi Yalçınkaya için suç duyurusunda bulunma çağrısı yaptı

Taraf Gazetesi çalışanları AK Parti'ye açılan kapatma davası üzerine harekete geçerek davayı açan Savcı Abdurrahman Yalçınkaya'ya suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AK Parti’nin kapatılması için hazırladığı iddianameye en sert tepki Taraf Gazetesi’nden geldi. Hukuk çevrelerinde çok tartışılacak olan başvuruyu gazetede yayınlayan Taraf çalışanları okurlarını başsavcı Yalçınkaya hakkında suç duyurusu yapmaya çağırdı.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI"

“Demokrasi adına herkesi de suç duyurusunda bulunmaya çağıran” gazete çalışanları hazırladıkları şikayet dilekçesinde, Başsavcı Yalçınkaya’nın AK Parti’nin kapatılması için zorlama yöntemlerle delil elde ettiğini vurguluyorlar. Savcı Yalçınkaya’nın henüz kesinleşmemiş ve temyiz aşamasında olan Alparslan Aslan’ın davasını da, gerekçe göstermesine dikkat çeken çalışanlar, Yalçınkaya’nın görevi kötüye kullandığını ifade ediyorlar.

Peki Başsavcı Yalçınkaya, Taraf Gazetesi çalışanlarının belirttiği gibi gerçekten görevini kötüye kullandı mı ve yargılanabilir mi?

PROF. ŞENTOP: İZİN ÇIKMASI LAZIM

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Mustafa Şentop, Başsavcı Yalçınkaya’nın yargılanmasının çok zor olduğunu belirtti. Sayın Başsavcı Yalçınkaya’nın yargılanması için Yargıtay Başkanlar Kurulu’ndan izin çıkması gerektiğine değinen Şentop, Taraf Gazetesi’nin şikayet dilekçelerinin ise bir yerden sonra etkili olabileceğini söyledi. Bu tip durumlarda bireysel olarak verilen şikayet dilekçelerinin fazlalığına dikkat çeken Prof. Dr. Şentop, “Bir kaç dilekçe değil de, mesela ‘bir milyon dilekçe’ olursa, bu hukuka sahip çıkmak anlamında etkili olabilir.En azından, halkın duyarlılığı ve hukuka sahip çıktığı ortaya çıkmış olur.” dedi.

Cumhuriyetin temel niteliklerinden birisinin Hukuk Devleti olduğunun altını çizen Şentop, “Hukuk devleti ilkesine sahip çıkmak gerekir. Vatandaşın bu duyarlılığı önem taşıyacaktır” diye konuştu.

Başsavcı Yalçınkaya’nın görevini kötüye kullandığını ifade edip, şikayet dilekçesi hazırlayan Taraf Gazetesi, yayınladığı dilekçe örneğinin altına bugünün tarihini attı. Duyarlı vatandaşları parti kapatmaya davet eden Taraf Gazetesi'nin bu girişimi, hukuk ve yargı çevrelerinde çok tartışılacağa benziyor...

Dilekçenin nereye ve nasıl yollanacağına ilişkin görüştüğümüz Taraf Gazetesi yetkikilileri hukuki süreç ile ilgili araştırmalardan sonra konunun detaylı bir şekilde gazetede yayınlanacağını belirttiler.

İşte Taraf gazetesinin dilekçe örneği:

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANLIK KURULU'NA
ANKARA

Şikayet eden: Taraf Gazetesi çalışanları.

Şikayet edilen: Abdurrahman Yalçınkaya. Yargıtay Başsavcılığı /  ANKARA

Suç: Görevi kötüye kullanmak.

İzahı: Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya "laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldiği" gerekçesiyle AK Parti aleyhinde Anayasa Mahkemesi nezdinde açtığı kapatma davasında zorlama delil tesis etme yoluna gitmiştir: Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in öldürülmesi ile ilgili olarak açılmış gerekçeli kararı dahi yazılmamış, henüz kesinleşmemiş ve temyiz aşamasında mütalaası istenmek üzere önüne gelecek davadaki bir sanığın sözlerini aleyhte delil olarak sunmuş, böylece daha dosyayı görmeden davayla ilgili mütalaasını vermiş, görevini kötüye kullanmıştır.

Gereğinin Yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz. 17.03.2008

Dilekçenin nereye ve nasıl yollanacağına ilişkin Taraf Gazetesi yetkikilileri hukuki süreç ile ilgili araştırmalardan sonra konunun detaylı bir şekilde gazetede yayınlanacağını belirttiler.

haber 7



Bu haber 2,929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,999 µs