En Sıcak Konular

Bu kez asker askeri fişledi

17 Mart 2008 10:52 tsi
Bu kez asker askeri fişledi Emekli Albay Ümit Kardaş, Orduevine alınmadı. Araştırınca Ankara'dan gönderilen fişleme listesinin varlığı ortaya çıktı. İşte askerin askeri fişlemesinin ayrıntıları...

Orduevi Emekli Albayı Fişledi

Silahlı Kuvvetler “sus yasası”na uymayan emekli askerleri kara listeye aldı. Albaylıktan emekli hakim Ümit Kardaş bir arkadaşıyla birlikte Orduevi restoranına rezervasyon yaptırdı, hemen ardından bir telefon geldi: Sakıncalısınız tesislere giremezsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı'nın TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nde yaptığı emekli paşalara “sus” yasası diye anılan değişikliğin ilk mağduru emekli hakim albay Ümit Kardaş oldu.

TSK'dan hakim albay olarak emekli olduktan sonra mesleğini avukat olarak sürdüren Ümit Kardaş, orduevinden kendisine gelen bir telefonla güvenlik açısından daha önce yaptığı TSK için sakıncalı olduğun öğrendi. Kardaş, bir misafiriyle yemek yemek için bir hafta öncesinden Fenerbahçe İstasyon Askeri Gazinosu'na rezervasyon yaptırdı. Kardaş'ın misafiriyle orduevine gitmeden bir gün önce, orduevinden arayan görevli bir asker Kardaş'a şu bilgiyi iletti: “Sizin adınız, güvenlik açısından yasak olan isim listesinde bulunuyor. Bu nedenle tesislere giremezsiniz”

Liste Ankara'dan Gelmiş
Kendisine bu konuda bir tebligat yapılmadığı için orduevindeki rütbeli sorumluyu arayan Kardaş, listenin Ankara'dan gönderildiğini öğrendi. Bunun üzerine hem Genelkurmay Başkanlığı'na hem de Başbakanlığa bir dilekçe yazdığını ve mesleki yaşantısını sıraladıktan sonra nasıl sakıncalı olduğunu ve bu kararın neye göre alındığını sordu.

Kardaş, “Bu bir hak sınırlaması, bu nedenle hukuki olarak önceden bilgilendirilmeliydim. Yani tebligat yapılması gerekirdi” dedi.

Nevzat Çiçek/Taraf

 



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs