En Sıcak Konular

Şahin: "İddianame gazete haberlerine dayalı"

16 Mart 2008 16:51 tsi
Şahin: Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti hakkında açılan kapatma davası ile ilgili olarak, ''Ben bu davayı önyargılara, vehimlere dayalı bir dava olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Bakan Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan Ekolojik Ürünler Pazarı'nın açılışının ardından, gazetecilerin AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin "AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga'nın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, 'Cumhurbaşkanı Gül hakkında Anayasa'da yer almayan şekilde yargılanma talebinde bulunduğu, bu nedenle istifa etmesi ve yargılanması gerektiği' yönündeki ifadeleriyle ilgili sorusu üzerine Bakan Şahin, bu öneriyi kendisinin de sabah gazetelerde okuduğunu söyledi.
 
"Yargı organları ile görev yapan hakim ve savcılar, bağımsız hareket ederler. Kimseden talimat almazlar" diyen Şahin, "Onların açmış oldukları bir dava nedeniyle şikayete bağlı olarak haklarında soruşturma açılabilecek bir yol olduğu kanaatinde değilim. Şu andaki tespitim ve düşüncem budur" diye konuştu.
 
Bu konularla uğraşmanın kendisine göre bir anlamı olmadığını belirten Adalet Bakanı Şahin, iddianamede ileri sürülenleri henüz inceleyemediğini fakat, iddianamede ileri sürelen bilgilerin gazete haberlerine dayandığını iddia etti.
 
Şahin, "Kişilerin düşüncelerini açıkladıkları, herhangi bir konuda fikir beyan ettikleri için cezalandırıldığı bir dönem geride kalmıştır. Çağdaş dünya insanları fikirleri ve düşünceleri nedeniyle yargılanmamaktadır" dedi.
 
Önemli mevkide olan kişilerin, vehimlerine ve ön yargılarına dayalı hareket etmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Şahin, "Ben bu davayı önyargılara, vehimlere dayalı bir dava olarak değerlendiriyorum. Özellikle çok önemli mevkilere gelmiş olan, hukukçu kimliği taşıyan arkadaşlarımızın buna azami riayet etmeleri gerekir" diye konuştu.
 
Hükümet ve TBMM'nin işbaşında olduğunu, yollarına büyük bir azim ve gayretle devam ettiklerini vurgulayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin meselelerine hakim olduklarını, Türk halkının hizmet istediğini, yıllar sonra yakalanan siyasi istikrarın da devam edeceğini söyledi.
 
"Bizim hakkımızda, 'Bunlar çaldılar, çırptılar, yolsuzluk yaptılar' denilseydi üzülecektim. Bunun için bir dava açılmadı" diyen Şahin, "Eğitim özgürlüğünü daha da genişletelim. Yükseköğretim kurumlarında insanlar şu ya da bu nedenle eğitim hakkından mahrum kalmasın dendiği için bu dava açılmıştır" dedi.
 
Türkiye'nin hedefleri olduğunu, kendisinin de 2 gündür hizmetler için yapılan çalışmalarla ilgili Antalya'da bulunduğunu ifade eden Şahin, "Biz sadece hizmetle meşgulüz. Bizim gündemimizde sadece millete ve ülkeye hizmet vardır. Öküzün altında kimse buzağı aramasın. Bizim aklımızda hizmetten başka bir şey yok" dedi.

cnntruk.com



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,120 µs